Τεχνολογία

Το YouTube εγκαινιάζει εργαλείο επίβλεψης των εφήβων: Πώς θα ελέγχουν οι γονείς

Το YouTube εγκαινιάζει εργαλείο επίβλεψης των εφήβων: Πώς θα ελέγχουν οι γονείς Φωτογραφία: Szabo Viktor on Unsplash
Ένα νέο εργαλείο γονικής επίβλεψης κάνει διαθέσιμο παγκοσμίως το YouTube αυτήν την εβδομάδα!

Aναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή των εφήβων, το YouTube ανακοίνωσε χθες πως επενδύσει σε μια νέα εποπτευόμενη εμπειρία στην πλατφόρμα, η οποία θα δίνει στους γονείς και τους εφήβους τη δυνατότητα να συνδέουν τους λογαριασμούς τους και να λαμβάνουν κοινές πληροφορίες και ειδοποιήσεις.

Όπως σημειώνεται, «αυτή η νέα εμπειρία έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει τους γονείς σχετικά με τη δραστηριότητα των καναλιών των εφήβων στο YouTube, αλλά και να τους βοηθά να παρέχουν συμβουλές για την υπεύθυνη δημιουργία περιεχομένου».

Η νέα δυνατότητα διατίθεται σε οικογένειες παγκοσμίως αυτή την εβδομάδα και βασίζεται στην υπάρχουσα εποπτευόμενη εμπειρία για του προεφήβους.

«Σύντομα, οι γονείς και οι έφηβοι θα μπορούν να συνδέουν τους λογαριασμούς τους στο YouTube στο νέο μας κόμβο Family Center. Στο Οικογενειακό Κέντρο, οι γονείς μπορούν να βλέπουν κοινές πληροφορίες για τη δραστηριότητα των καναλιών των εφήβων τους στο YouTube, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των μεταφορτώσεων, των συνδρομών και των σχολίων.

»Οι γονείς (και οι έφηβοι) θα λαμβάνουν επίσης προληπτικές ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε σημαντικά γεγονότα, όπως όταν οι έφηβοι ανεβάζουν ένα βίντεο ή ξεκινούν μια ζωντανή ροή, παρέχοντας την ευκαιρία να προσφέρουν συμβουλές για υπεύθυνη δημιουργία που υποστηρίζονται από πόρους που δημιουργήθηκαν με το Common Sense Networks, θυγατρική της Common Sense Media».

NETWORK