Παιχνίδια Εξουσίας

Θέμα χρόνου η αντικατάσταση Φάμελλου από τη θέση του προέδρου της ΚΟ; Ποια ονόματα ακούγονται

Θέμα χρόνου η αντικατάσταση Φάμελλου από τη θέση του προέδρου της ΚΟ; Ποια ονόματα ακούγονται
Μετά τον Τσίπρα ο μεγαλύτερος στόχος του Κασσελάκη! Ποιους θεωρεί «επικίνδυνους» αντιπάλους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ποια στελέχη επιχειρεί να προσεταιριστεί- και γιατί!

Η στήλη σας ενημέρωσε από χθες (ΕΔΩ) ότι ο κύριος στόχος της έκρηξης του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ ήταν ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ας συνεχίσουμε σήμερα το ρεπορτάζ.

-Η «εχθρότητα» του Στέφανου Κασσελάκη προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από το τελευταίο Συνέδριο. Παρότι σε αυτό πρωτίστως ο Νίκος Παππάς και άλλα στελέχη τάχθηκαν με το μέρος του προέδρου του κόμματος, σπάζοντας τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί σε μυστική σύσκεψη την προηγουμένη και εξασφαλίζοντας στον Στέφανο Κασσελάκη την επικράτηση στο Συνέδριο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση και κέρδισε τα περισσότερα χειροκροτήματα μεταξύ των στελεχών που μίλησαν. Στην Κουμουνδούρου, τη στιγμή εκείνη εγεννήθη δελφίνος, με τον Στέφανο Κασσελάκη και τους συνεργάτες του, με το ένστικτο αυτοσυντήρησης που φυσικά και διαθέτουν, τον είδαν αμέσως ως εν δυνάμει αντίπαλο.

-Πληροφορίες επιμένουν πως ίσως είναι θέμα χρόνου (στο Συνέδριο του Οκτωβρίου ή και νωρίτερα), στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών, ο Στέφανος Κασσελάκης να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

-Σαφώς έχει την πλειοψηφία να το περάσει, πολύ περισσότερο που ο πρόεδρος της ΚΟ εκπροσωπεί τον ίδιο -που δεν είναι βουλευτής- στην Βουλή!

-Ποιοι μπορεί να είναι οι αντικαταστάτες; Ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Καραμέρος, η Ρένα Δούρου, ακόμα και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Ουδείς μπορεί να μιλήσει κατηγορηματικά ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Φάμελλου αν η ηγεσία επιλέξει να τον αλλάξει.

-Στελέχη που γνωρίζουν καλά τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν πως ο Σωκράτης Φάμελλος είναι αυτή τη στιγμή ο «δεύτερος μεγαλύτερος του Στέφανου Κασσελάκη, μετά τον Αλέξη Τσίπρα»!

Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε!

ΥΓ: Αντιθέτως στελέχη που θεωρεί «ακίνδυνα» αρχίζει να τα προσεταιρίζεται. Κυρίως από την Κοινοβουλευτική Ομάδα!