Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρίβει τέρμα δεξιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρίβει τέρμα δεξιά Φωτογραφία: Eurokinissi
Έχει υιοθετήσει πλήρως την ανάλυση Βορίδη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την πτώση της ΝΔ στο 28%, με αποτέλεσμα να προγραμματίζει κινήσεις που θα ικανοποιήσουν τη δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος.

Με τον διορισμό «αντικεντρώων» πολιτευτών της ΝΔ ως γενικών γραμματέων (πιθανότατα τη Δευτέρα) και την προώθηση στη θέση του Επιτρόπου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στρίβει προς τα δεξιά, θεωρώντας ότι ο κίνδυνος διαρροών για τη ΝΔ είναι προς εκείνη την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με συνομιλητές του (πριν από την αναχώρησή του για το Παρίσι), έχει υιοθετήσει πλήρως την ανάλυση Βορίδη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την πτώση της ΝΔ στο 28%, με αποτέλεσμα να προγραμματίζει κινήσεις που θα ικανοποιήσουν τη δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, είναι οριστική η απόφασή του να μην προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για δεύτερη θητεία, παρόλο που η ΠτΔ στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας προσπάθησε να τον ευχαριστήσει με μια ανώδυνη για την κυβέρνηση ομιλία και αποκλείοντας από τις προσκλήσεις την Μαρία Καρυστιανού, που δίνει μάχη για τη δικαίωση των θυμάτων στα Τέμπη.

«Ενδιαφέρεται για ένα πρόσωπο τύπου Αλιβιζάτου» λένε συνομιλητές του στη στήλη, εννοώντας πως θα ήθελε να προτείνει πρόσωπο με αναφορά στον προοδευτικό χώρο, όπως ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που, όμως, δεν θα ενοχλεί τους καραμανλικούς και τους σαμαρικούς της ΝΔ.

Είναι τέτοιο το άγχος του να δώσει διαπιστευτήρια στη δεξιά της δεξιάς, που, όπως όλα δείχνουν, επιλέγει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θέση του Επιτρόπου, παρόλο που αυτό ενδέχεται να στοιχίσει στη χώρα ένα χαμηλής σημασίας χαρτοφυλάκιο, όπως πχ το μεταφορών, και όχι το άμυνας ή το μετανάστευσης που θα ήθελε, γι ευνόητους λόγους, η ελληνική πλευρά.