Γιατί ο Στέφανος φοβάται να προσφύγει στη βάση;

Γιατί ο Στέφανος φοβάται να προσφύγει στη βάση;
Ούτε όταν τον προκάλεσαν οι «87» παλαιότερα, ούτε τώρα στην πρόκληση Πολάκη «σήκωσε το γάντι»- Μόνο απειλεί!- Γιατί οι «τζάμπα μαγκιές» και γιατί τώρα μπορεί τώρα να αλλάξει στάση!

Το ερώτημα είναι πραγματικό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον:
Γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά τους λεονταρισμούς και τις απειλές, φοβάται μια νέα προσφυγή στη βάση;
Οι «87», πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, είχαν θέσει θέμα δημοψηφίσματος, πλην όμως ο πρόεδρος του κόμματος το αρνήθηκε.
Ο Παύλος Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά ο ίδιος ο Κασσελάκης δήλωσε ενώπιον όλων των μελών του καθοδηγητικού οργάνου πως «δεν σηκώνει το γάντι». Αργότερα, με ανακοίνωσή του -και εκ του ασφαλούς- «πέταξε το γάντι» (που δεν σήκωσε από τον Πολάκη) στους ...«87»: "Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε είναι ευπρόσδεκτος", είπε χαρακτηριστικά, κατά το «φέρτε μου αντίπαλο και πάμε» στο τελευταίο Συνέδριο! (Να το ξαναπούμε: Λίγες ώρες πριν του "πέταξε το γάντι" ο "αψύς Κρητικός" και είπε ..."όχι")!

Γιατί, όμως, ο Κασσελάκης φοβάται έως τώρα να πάει να πάει στη βάση;

Πιθανόν γιατί φοβάται ότι θα βγει χαμένος. Ακόμα και αν κέρδιζε την αναμέτρηση (και δεν την έχανε) η συμμετοχή των μελών και φίλων πχ θα ήταν πολύ μικρότερη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη της ηγεσίας του, καθίσταται όλο και περισσότερο κόμμα-περίγελος. Επιπλέον φοβόταν μια υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη, γεγονός που διασπά το μπλοκ της πλειοψηφίας.

Μπορεί τώρα να αλλάξει στάση ο Στέφανος Κασσελάκης και να προσφύγει στη βάση;
Ναι, εφόσον κατορθώσει να οδηγήσει τον Παύλο Πολάκη σε συμβιβασμό μαζί του.

Και εδώ, όμως, πιθανόν να έχει πρόβλημα. Πότε; Αν οι χιλιάδες ΣΥΡΙΖΑίοι που αποχώρησαν πηγαίνοντας σπίτι τους αποφασίσουν να επιστρέψουν διεκδικώντας το κόμμα τους. Αλλά για να συμβεί αυτό έχει ως προϋπόθεση να βγει μπροστά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.