Παιχνίδια Εξουσίας

Η Καρυστιανού πείθει ευρωβουλευτές να μην εγκρίνουν Τζιτζικώστα!

Η Καρυστιανού πείθει ευρωβουλευτές να μην εγκρίνουν Τζιτζικώστα!
Το ΕΛΚ είναι μειοψηφία στην Επιτροπή Μεταφορών, η οποία καλείται να εγκρίνει τον ορισμό Τζιτζικώστα στη θέση που τον προτείνει η φον ντερ Λάιεν.

Μάχη δίνει στις Βρυξέλλες η Μαρία Καρυστιάνου να μην λάβει ο Απόστολος Τζιτζικώστας το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών!

Στις συναντήσεις η Καρυστιανού επιχειρεί να πείσει τους ευρωβουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία πρόεδρος είναι η «γαλάζια» Ελίζα Βόζενμπεργκ, να μην εγκρίνουν τον ορισμό του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Επιτρόπου Μεταφορών. Συγκεκριμένα φέρεται να υποστηρίζει πως η τοποθέτηση του Έλληνα Επιτρόπου στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο σε συνάρτηση με την ανάδειξη της Ελίζας Βόζενμπεργκ στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών έχουν ως στόχο να συγκαλύψουν την τραγωδία των Τεμπών.

Στην Επιτροπή Μεταφορών το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ είναι μειοψηφία, με την Αθήνα να ανησυχεί μήπως τα άλλα κόμματα συνασπιστούν εναντίον της τοποθέτησης του Έλληνα Επιτρόπου στο συγκεκριμένο πόστο. Ήδη ευρωβουλευτές του ΕΣΚ ή του κόμματος Μακρόν υιοθετούν τα επιχειρήματα της Καρυστιανού πως ο Απ. Τζιτζικώστας ήταν συνυποψήφιος του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση στην Ελλάδα δεν δίνει συναίνεση! Κάποιοι δε εξ αυτών δέχονται πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να να δώσει άλλο χαρτοφυλάκιο στον Έλληνα Επίτροπο ή διαφορετικά ο πρωθυπουργός να τον αλλάξει.

Η αλήθεια είναι πως το ΕΛΚ είναι μειοψηφία στην Επιτροπή και τα άλλα κόμματα διαθέτουν την πλειοψηφία και πως αν συνασπιστούν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην Αθήνα, πάντως, ευελπιστούν ότι κάτι τέτοιο να μην μπορέσει να συμβεί.