Ελλάδα

Συναυλία για τα Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστιανού στον Πλακιά

Συναυλία για τα Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστιανού στον Πλακιά Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Ο Σωκράτης Μάλαμας εξηγεί γιατί συμμετέχει στη συναυλία για τα Τέμπη.

Βαθαίνει η κόντρα ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Νίκος Πλακιάς με ανάρτησή του γνωστοποίησε ότι η Μαρία Καρυστιανού του έστειλε εξώδικο. Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, μαζί με την ανιψιά του, είναι ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων που δημοσίως έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο γεγονός ότι η συναυλία θα έχει εισιτήριο.

«Ευχαριστώ Μαρία Καρυστιανού. Η μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά. Ντρέπομαι. Πώς θα βρεθείς με τη Σοφία και τη Μάρθα στα δικαστήρια; Πώς θα τις αντικρίσεις;», έγραψε στην ανάρτησή του ο Νίκος Πλακιάς, αναφερόμενος στις μητέρες των τριών κοριτσιών.

{https://x.com/PlakiasNikos/status/1841469185131467229}

Χθες, μετά τις πρώτες αντιδράσεις, σε βίντεο που ανάρτησε στα social media η Μαρία Καρυστιανού εξηγούσε ότι αποφασίστηκε να έχει εισιτήριο η συναυλία προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο δικαστικός αγώνας εκτός των συνόρων του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών.

{https://www.facebook.com/maria.karystianou/videos/857101603206252/}

Σήμερα, ο Νίκος Πλακιάς με ανάρτηση επανήλθε στο θέμα. «Θα ήθελα να απευθυνθώ και να ρωτήσω σε κάποιον από όλους τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας να μας πούνε: Πόσο κοστίζει μια επιθετική προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια; Έτσι από απορία; Εγώ γνωρίζω, όπως και όλοι οι δικηγόροι των οικογενειών. Θα ήθελα όμως να μάθει και ο κόσμος από κάποιους ουδέτερους», ανέφερε.

{https://x.com/PlakiasNikos/status/1841430205207834648}

Σωκράτης Μάλαμας: Για αυτό συμμετέχω στη συναυλία

Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο Σωκράτης Μάλαμας- ένας εκ των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο Καλλιμάρμαρο- με μια ανάρτησή του εξήγησε γιατί συμμετέχει στη συναυλία.

«Ναι, κατανοώ τη θλίψη και τη θέση κάποιων γονέων και συγγενών για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άκαιρα και παράδοξα. Κατανοούμε την οδύνη και ο σεβασμός μας είναι απόλυτος στο πρόσωπό τους. Έχουμε παιδιά και γνωρίζουμε το αίσθημα της διαρκούς απώλειας, όμως η συμπαράστασή μας είναι επίσης απόλυτη για την εξεύρεση της αλήθειας που έχει αλλοιωθεί -αποκρυβεί με τόση επιμέλεια κάτω από περίεργα σχεδιάσματα- τεχνάσματα και νομικά κόλπα. Είναι υπόθεση όλων μας γι αυτό συμμετέχω με κάθε τρόπο σ’ αυτή τη συναυλία», έγραψε ο μουσικός.

{https://www.facebook.com/sokratismalamasofficial/posts/pfbid0gA8eduVmdbkataEdvednuBmvq3WE4XVNT9U7a767KxR8jpi58u2P9T6vAwuTZyNkl}