Πολιτική πλατφόρμα Τσίπρα στην εκδήλωση του Ινστιτούτου την άλλη Τρίτη

Πολιτική πλατφόρμα Τσίπρα στην εκδήλωση του Ινστιτούτου την άλλη Τρίτη
Σημεία της εναλλακτικής πρότασης εξουσίας αναμένεται να παρουσιάσει ο τέως πρωθυπουργός - «Υπάρχει κι άλλος δρόμος, δύσκολος και όχι θεαματικός» διαμηνύει με νόημα.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που θα αποτελεί πολιτική πλατφόρμα για τη χώρα και το μέλλον της θα είναι αυτή που θα σφραγίσει την εκδήλωση του Ινστιτούτου του τέως πρωθυπουργού στις 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου που ανακοινωθεί ίσως και σήμερα ή αύριο διαμορφώνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, γεγονός που από μόνο του σηματοδοτεί τα μηνύματα που θα σταλούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, φέρεται διατεθειμένος να παρέμβει στις εξελίξεις παρουσιάζοντας τα πρώτα σημεία μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης για τη χώρα, καθώς θεωρεί πως η συζήτηση που γίνεται και που επικεντρώνει αποκλειστικά στο ρόλο των προσώπων δεν οδηγεί παρά μόνο σε συνέχιση των αδιεξόδων. «Υπάρχει κι άλλος δρόμος, δύσκολος και όχι θεαματικός» συνεχίζει να λέει στους συνομιλητές του ο τέως πρωθυπουργός, γνωρίζοντας πως η όποια εναλλακτική πρόταση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τόσο τους διεθνείς συσχετισμούς όσο και ότι η σοσιαλδημοκρατική πρόταση χωρίς την αριστερά δεν είναι εναλλακτική πρόταση στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τέλος, αν και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει στην παρούσα τουλάχιστον φάση να παρέμβει, αν και με την ομιλία του την άλλη Τρίτη δεν αποκλείεται να στείλει έμμεσα μηνύματα...