Από -τουλάχιστον- δυο χτυπήματα έως τα Χριστούγεννα Καραμανλής και Σαμαράς

Από -τουλάχιστον- δυο χτυπήματα έως τα Χριστούγεννα Καραμανλής και Σαμαράς
Στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά -και όχι μόνο.

Πυκνώνουν το επόμενο διάστημα οι παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, έστω και κατά μόνας.

Ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται πως έχει επιλέξει για τις τοποθετήσεις του τρεις βιβλιοπαρουσιάσεις -και μάλιστα σε βιβλία δημοσιογράφων.
Η πρώτη στο βιβλίο του Βαγγέλη Πλάκα «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη» στις 4 Νοεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Η δεύτερη στο βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ», με αντικείμενο τις γερμανικές επανορθώσεις και τη διεκδίκησή τους εντός του Νοεμβρίου στην Πελοπόννησο.
Η τρίτη στο βιβλίο του Μιχάλη Ψύλλου για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δυο τουλάχιστον παρεμβάσεις έως τα Χριστούγεννα φέρεται να έχει προγραμματίσει και ο Αντώνης Σαμαράς, που κρατάει μυστικό πότε αυτές θα γίνουν. Ταυτόχρονα και σε κάθε περίπτωση έχει τη δυνατότητα και του βήματος της Βουλής, πρωτίστως στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά για τα οποία θα τοποθετηθεί σε μια από τις προσεχείς ομιλίες του και ο Κώστας Καραμανλής, που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στόχος, άλλωστε, των δυο πρώην πρωθυπουργών φέρεται να είναι σε πρώτη φάση η ματαίωση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, όπως αυτός προγραμματίζεται, αρχής γενομένης από τη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου και αμέσως μετά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα αρχές Ιανουαρίου.