Ο Πληροφοριοδότης

Μικρές αλήθειες για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Ινστιτούτο Τσίπρα - Το σχέδιο για «γιγάντωση» του brand της ΚΡΙ - ΚΡΙ και οι big εταιρείες που αλλάζουν χέρια

Μικρές αλήθειες για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Ινστιτούτο Τσίπρα - Το σχέδιο για «γιγάντωση» του brand της ΚΡΙ - ΚΡΙ και οι big εταιρείες που αλλάζουν χέρια

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να αποφάσισε εν τέλει να δώσει το παρόν στο Συνέδριο του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές του μιντιακού περιβάλλοντός του πριν από μία εβδομάδα, ωστόσο το παρασκήνιο της εν λόγω απόφασης είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο. Ζάπλουτο θα έλεγε κανείς.

Επειδή ο πληροφοριοδότης μου δεν θέλησε να προβεί σε συμπεράσματα, για να μην λογίζεται ως κακεντρεχής και καχύποπτος, μου απαρίθμησε απλά την αλληλουχία των γεγονότων, με το σκωπτικό σχόλιο πως «έχω πάθει το ίδιο μία φορά με μία πρώην». Δεν κατάλαβα τι εννοούσε, αλλά σας απαριθμώ:

- Ο κ. Κασσελάκης ΔΕΝ θα πάει στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά θα βρεθεί στην τελετή βράβευσης του Μάθιου Νίμιτς. Φαντάζει η πιο safe επιλογή για κάποιον που αφενός δεν θέλει να χειροκροτήσει τον κ. Τσίπρα ή να είναι παρών όταν θα χειροκροτηθεί, αφετέρου δεν θέλει να είναι παρών όταν ο κ. Τσίπρας θα παραθέσει τη δική του οπτική για την ανάγκη ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς... και όχι μόνο στην Ευρώπη.

- Τώρα, πώς είναι δυνατόν να παρίστανται στην ομιλία Τσίπρα οι - κατά Κασσελάκη - προσκεκλημμένοι «υπονομευτές» της Νέας Αριστεράς και να μην είναι ο ίδιος που ομνύει τόσους μήνες στο όνομά του, ο καθείς και τα συμπεράσματά του. Υποκριτικά και μη.

- Την ώρα που ο κ. Κασσελάκης ετοιμάζεται να πάει στο Ωδείο Αθηνών, τόσο το μιντιακό σύστημα της Κουμουνδούρου όσο και στενοί συνεργάτες του αρχηγού, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Χατζησάββας εξαπέλυαν δημοσίως μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα και της πρωτοβουλίας του.

- Η πιο σημαντική ωστόσο «λεπτομέρεια» που δείχνει την δυσφορία Κασσελάκη δεν είναι άλλη από την απόφασή του να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την ώρα της ομιλίας Τσίπρα. Πρόκειται για μία άκρως επιθετική κίνηση που αποσκοπεί στο «καπέλωμα» του πρώην Πρωθυπουργού και λειτουργεί ως απόλυτη επιβεβαίωση της στρατηγικής της ηγεσίας της Κουμουνδούρου απέναντί του.
- Κατά τα λοιπά, τέλος, δεν μπορεί να μην επισημάνει κανείς πως μετά την αναγγελία του Ινστιτούτου Κασσελάκη κατά της ακροδεξιάς, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους αξιωματούχους που βρίσκονται στην Ελλάδα για το... Συνέδριο Τσίπρα.

Τι μαγειρεύει ο Παναγιώτης Τσινάβος

Μπορεί ένα κεσεδάκι γιαούρτι να κάνει τη διαφορά; Ο Παναγιώτης Τσινάβος της ΚΡΙ ΚΡΙ το πιστεύει. Γι’ αυτό όπως έμαθα ετοιμάζει νέες επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ έως το 2025. Το πακέτο θα κατευθυνθεί στην επέκταση της μονάδας παραγωγής παγωτού, σε νέους θαλάμους για αποθήκευση γιαουρτιού, στην επέκταση της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, διπλασιασμό της παραλαβής γάλακτος και της παστερίωσης, νέα αποθήκη υλικού για γιαούρτια.

Όλα αυτά τα κεφάλαια έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Η Σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία να γίνει η νέα ΦΑΓΕ. Δηλαδή να γίνει ορατή στις διεθνείς αγορές με το δικό της όνομα. Τώρα αν θα το καταφέρει δεν είμαι και μάγος αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής είναι καλά.

Avramar όπως Folli Follie

Ιδιαίτερα θερμό αναμένεται το φετινό καλοκαίρι. Η διάσωση της Avramar αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα των Τραπεζών. Αν θα καταφέρουν να διασώσουν τον μεγαλύτερο «ψαρά» της χώρας επιτρέψτε μου να κρατήσω μικρό καλάθι. Μάλλον θα επιλέξουν, γιατί δεν έχουν και άλλη δυνατότητα, να σπρώξουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι. Να βρουν κάποιον, υπάρχει ήδη, να κουρέψουν τα δάνεια και να κλείσουν μια υπόθεση που είναι πολύ χειρότερη από την περίπτωση της Folli Follie.

Στην κούρσα της διεκδίκησης έχουν μπει 5 υποψήφιοι. Το fund Atitlan, η Philosofish, και τρία ακόμα funds, εκ των οποίων ένα ευρωπαϊκό και ένα Αραβικό.

Ποιος πουλάει τι

Όμως η αναγκαστική πώληση της Avramar είναι ένα από τα deal που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες. Η Diorama του Δ. Δασκαλόπουλου ετοιμάζεται να πουλήσει τη Μινέρβα και την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ). EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. SICAR θέλουν να αποεπενδύσουν από την Eurocatering που μπήκαν το 2021 ενώ ο Καραμούζης θέλει να μπει σε μία εταιρεία ελαιόλαδου, μία εταιρεία καλλυντικών και σε μια εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής.

Η Bespoke Holdings του Θεοδωρόπουλου αποκλείεται να παραμένει με σταυρωμένα χέρια τώρα που ανακατεύεται η μαρμίτα, όπως και ο ινδικός όμιλος Switzgroup.