Ο Πληροφοριοδότης

Το κείμενο των «8» για Πολάκη που δεν έγινε δεκτό στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Το κείμενο των «8» για Πολάκη που δεν έγινε δεκτό στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόταση Θεοχαρόπουλου για Πολάκη, αλλά δεν ήθελε ο Κασσελάκης.

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο και το θέμα Πολάκη, με τους Θεοχαρόπουλο, Γεροβασίλη, Ραγκούση και ακόμη 5 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν να υιοθετηθεί συγκεκριμένο κείμενο μετά την στάση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Μαρία Συρεγγέλα.

Στο κείμενό τους, που συνέταξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος αναφέρεται: «Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι αδυναμία στην πολιτική αντιπαράθεση ούτε ο ελάχιστος σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο είναι αντίθετος με την μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δίκαιου των πολλών και εν προκειμένω της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολύ περισσότερο όταν τέτοιες συμπεριφορές έχουν και σεξιστικά χαρακτηριστικά η αποδοκιμασία οφείλει να είναι ηχηρή και αδιαπραγμάτευτη».

Ωστόσο, η παραπάνω πάντως διατύπωση δεν μπήκε στην Πολιτική απόφαση και δεν έγινε δεκτή παρά τα όσα είπαν και οι «8» στις ομιλίες τους.

Κ.Σ.