Παιχνίδια Εξουσίας

Στην Κεντρική Επιτροπή η πρόταση μομφής από τον Πολάκη

Στην Κεντρική Επιτροπή η πρόταση μομφής από τον Πολάκη Φωτογραφία: eurokinissi
Γιατί δεν βλέπει συνάντηση με τον Κασσελάκη: «Δεν σμίγουν οι δρόμοι μας» - Ούτε αυτή τη φορά το δεύτερο άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς ήρθε στην εξουσία της Κουμουνδούρου.

Στο Documento του Κώστα Βαξεβάνη μιλάει την Κυριακή ο Παύλος Πολάκης, που αποδεικνύεται σε πρόσωπο-κλειδί για τις περαιτέρω εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιδράσεις που θα έχουν αυτές στο πολιτικό σύστημα.

Ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παίρνει πίσω τίποτα από αυτά που είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ενώ θα προχωρήσει σε όλες τις κινήσεις που χρειάζονται με θεσμικό τρόπο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, τις δυο μέρες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς και θα παραχωρεί τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Π. Πολάκης εμφανίζεται αρνητικός στη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, μια συνάντηση που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει. Βασικό επιχείρημα του «αψύ Σφακιανού» φέρεται να είναι ότι «δεν σμίγουν οι δρόμοι» του με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αυτός επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κατεβεί στην Κρήτη για το γαμήλιο γλέντι που παραχωρεί στους προσκεκλημένους του 28-31 Αυγούστου.

Ο Παύλος Πολάκης, που θα συνεχίσει μέχρι τέλους την επίθεσή του στην Αθηνά Λινού, εξακολουθεί να εμφανίζεται όλο και πιο προβληματισμένος για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και όλο και πιο αποφασισμένος για την ανάγκη μιας ευρείας πολιτικής πλειοψηφίας που θα μπορέσει να απομακρύνει τον Μητσοτάκη και να κυβερνήσει.

«Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με την διαπλοκή που θα φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά. Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Για αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο τουλάχιστον με αφορά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση της ΠΓ και φαίνεται πως στην κατεύθυνση αυτή εμμένει απολύτως.

ΥΓ: Ούτε αυτή τη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με όσα μας είπαν πηγές από την Κουμουνδούρου, δεν δημοσιοποιεί στο Documento του Κώστα Βαξεβάνη το δεύτερο άρθρο του για τον ένα χρόνο από την ανάδειξή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυσκολίες...