Ο Πληροφοριοδότης

Τελικά ποιος πυροβόλησε τον συνοριοφύλακα στον Έβρο;

Τελικά ποιος πυροβόλησε τον συνοριοφύλακα στον Έβρο; Φωτογραφία: Eurokinissi
Γιατί επιχειρείται να υποβαθμιστεί το γεγονός;

Τόσες ημέρες έχουν περάσει από τον παρ' ολίγον θανάσιμο τραυματισμό του συνοριοφύλακα στον Έβρο και δεν ξέρουμε ποιος τον πυροβόλησε!

Η κυβέρνηση, προφανώς στο κλίμα των «ήρεμων νερών», επιδιώκει να θάψει το γεγονός, τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν να μην πολυνοιάζονται, η δημοσιογραφία παρακολουθεί τα «μηνύματα» που στέλνει η Αθήνα στην Άγκυρα, τα σωματεία των ειδικών φρουρών φλερτάρουν (για να το πούμε κομψά) με την κυβέρνηση-ποιος να ενδιαφερθεί στ΄ αλήθεια για το τι έγινε!

Σήμερα, η «Εστία της Κυριακής», έχει πρωτοσέλιδο «Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβόλησαν τον συνοριοφύλακα στον Έβρο»! Δεν μπορούμε ούτε να το υιοθετήσουμε, ούτε να το απορρίψουμε, προφανώς γιατί δεν γνωρίζουμε.

Είναι όμως δυνατόν η πολιτεία να μην γνωρίζει τι έγινε; Για τον Έβρο μιλάμε, με κάμερες, μυστικούς πράκτορες και τόσα και τόσα! Όμως τα ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα είναι υπαρκτά. Όπως πχ γιατί δεν ανετέθη σε εισαγγελέα έρευνα για το περιστατικό και δεν διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση; γιατί δεν έγινε διπλωματικό διάβημα διαμαρτυρίας στην τουρκική πλευρά; Γιατί δεν αφαιρείται η σφαίρα από το σώμα του συνοριοφύλακα και γιατί διαχέονται πληροφορίες περί πυροβολισμών από διακινητές;

Όντως, αν ήταν διακινητές αυτοί που πυροβόλησαν γιατί δεν το λένε ευθέως; Αν δεν ξέρουν, γιατί διαρρέουν ότι τον συνοριοφύλακα τον πυροβόλησαν διακινητές;

Και μην ξεχνούμε: Εθνικόν είναι το αληθές!

Β.Σκ.