Ο Πληροφοριοδότης

Η γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: Eurokinissi
Τι γράφει το Κ-Report για τη «μισή» διαγραφή Πολάκη!

Αντιγράφουμε από το Κ-Report του Κώστα Καλλίτση και του Παύλου Τσίμα, που κυκλοφορεί με συνδρομητική μορφή και πλούσια ύλη καθημερινά:

Ο φόβος Κασσελάκη: «Αν δεν τολμάς να κάνεις αυτό που θέλεις, τουλάχιστον μην εξευτελίζεσαι» είναι το σχόλιο που αφιερώνουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη, μέλη της κίνησης των «87», με αφορμή τη «μισή διαγραφή» του Π. Πολάκη. Εξηγούν ότι η διαγραφή του μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατηρεί τόσο την έδρα όσο και την ιδιότητα του μέλους του κόμματος, είναι κάτι χειρότερο ίσως από το τίποτα: Κάτι σαν γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιδίωξη Πολάκη: Ωστόσο, η πρόταση για την πλήρη διαγραφή Πολάκη -προς ώρας τουλάχιστον- πέφτει στο κενό. Στο κενό πέφτουν και οι παροτρύνσεις των πιο θερμόαιμων από τους οπαδούς του Πολάκη να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος: Ο τελευταίος κατανοεί ότι δεν έχει τις δυνάμεις για ένα τέτοιο εγχείρημα και ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι παραμένοντας στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα αφήσει, λοιπόν, το χρόνο να κυλήσει, για να καταλαγιάσει η ένταση με τον πρόεδρο.

Ραντεβού Σεπτέμβρη: Άνω τελεία βάζει εσπευσμένα η πλευρά Κασσελάκη, με τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου, Μ. Καπνισάκη, να δηλώνει στην Αυγή ότι δεν είναι θεμιτές συμπεριφορές που «δίνουν λαβές στους πολιτικούς αντιπάλους μας, ακόμη κι αν οι φορείς τους διακατέχονται από καλές προθέσεις». Έτσι, όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να δίνουν ραντεβού το φθινόπωρο. Στις 7-8 Σεπτεμβρίου, η Κ.Ε. θα κληθεί να εγκρίνει τις καταστατικές αλλαγές Κασσελάκη για την κατάργηση κομματικών οργάνων και να ορίσει την επιτροπή πολιτικής απόφασης του συνεδρίου.

Χωρίς κανένα σχόλιο από εμάς- Για δε την αντιγραφή:

Β.Σκ.