Ο Πληροφοριοδότης

Η απάντηση της Δημαδάμα

Η απάντηση της Δημαδάμα
Δεν είναι η μόνη από το χώρο της κεντροαριστεράς που πίστεψε στις προοδευτικές προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη. Είναι, όμως, η πρώτη που αναλαμβάνει την ευθύνη της... αυταπάτης δημόσια.

Οταν έγινε γνωστή η απομάκρυνση της -προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ- Ζέφης Δημαδάμα από την ΓΓ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγιναν διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ήθελε η ίδια να φύγει, προκειμένου να μην φανεί ότι η απόφαση συνδέεται με τη δεξιά στροφή της κυβέρνησης.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι θυσιάστηκε για τον κατευνασμό της δεξιάς της δεξιάς που είχε εξοργιστεί με το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η ίδια με μια ανάρτησή της δεν αφήνει καμία αμφιβολία γι αυτό. Γράφει, μεταξύ άλλων:

«Οι εξειδικευμένες προτάσεις που κατέθεσα από την πρώτη στιγμή προς την πολιτική ηγεσία ελήφθησαν εν μέρει υπόψη όπως και οι επισημάνσεις μου για κενά και δυσλειτουργίες στους τομείς αρμοδιότητάς μου.

Παρά τα σοβαρά γραφειοκρατικά, θεσμικά και πολιτικά εμπόδια που αντιμετώπισα, κατέβαλλα κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση ενός εξαγγελθέντος εκσυγχρονιστικού και μεταρρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο όπως φαίνεται εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο.

Αν και οι προσδοκίες μου για τα ανωτέρω δεν εκπληρώθηκαν, θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της δίκαιης διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων για κάθε πολίτη, καθώς και την προώθηση της  έμφυλης ισότητας σε όλα τα επίπεδα».

Αυτό που δεν λέει αλλά εννοείται από τα συμφραζόμενα είναι «την πάτησα»... Δεν είναι η μόνη από το χώρο της κεντροαριστεράς που πίστεψε στις προοδευτικές προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη. Είναι, όμως, η πρώτη που αναλαμβάνει την ευθύνη της... αυταπάτης δημόσια.

Β.Σκ.