Μια οφειλόμενη απάντηση στον Στέντωρα για το υπουργικό τσιφτετέλι

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Στέντωρα για το υπουργικό τσιφτετέλι
Σε ένα σχόλιο του στην Καθημερινή ο Στεντωρ με αφορμή το βίντεο ντοκουμέντο του Dnews με την υφυπουργό Ανάπτυξης κα Ράπτη που διασκέδαζε σε σκάφος λίγες ώρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, κάνει λόγο για «ένα ιδιωτικό στιγµιότυπο που είχε στόχο να υποδαυλίσει την πιο αντιπολιτική µνησικακία: ότι οι πολιτικοί δεν δικαιούνται να χαλαρώνουν. Ότι, ιδίως, οι γυναίκες πολιτικοί όταν διασκεδάζουν, δείχνουν «έλλειψη ενσυναίσθησης».

Πρώτον, αν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το ρεπορτάζ του Dnews πριν λοιδορήσει την αποκάλυψη του - προς τέρψιν ποίου άραγε-, θα διαπίστωνε πως υπερασπιζόμαστε το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στη διασκέδαση, αλλά και υποχρέωση να λαμβάνει υπόψη του την κοινωνική συγκυρία.

Όταν λοιπόν από μια φωτιά στο Βαρνάβα έχει καεί το μισό λεκανοπέδιο και μια ημέρα μετά ένας/μια υπουργός οποιουδήποτε κόμματος χορεύει τσιφτετέλι δημοσίως, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με «ιδιωτικό στιγμιότυπο». Θα κριθεί δημοσίως ως δημόσιο πρόσωπο.

Εξίσου άξιο απορίας είναι πως ακριβώς διαπιστώνει πως στόχος του ρεπορτάζ ήταν «να τροφοδοτήσει την αντιπολιτική μνησικακία», χωρίς να προβληματιστεί κατά ποσό τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές από κυβερνώντες αποτελούν τον βασικό τροφοδότη της αντιπολιτικής. Με λίγα λόγια τον ενοχλεί η αποκάλυψη και όχι η πράξη καθαυτή.

Τέλος, όσο για την προσπάθεια απαξίωσης της αποκάλυψης με τον ισχυρισμό ότι «η ημερομηνία λήψης ήταν τάχα την ημέρα που καιγόταν η Άττικη», θα έχει ενδιαφέρον κάποιος να το αμφισβητήσει επισήμως, για να λάβει την αντίστοιχη επίσημη απάντηση. Με τα συμπαραμαρτουντα ντοκουμέντα φυσικά.

Ακολουθεί το σχόλιο της Καθημερινής:

Σε ξένη δεξαµενή

Στέντωρ

Η Νέα Αριστερά δεν είναι (πια) ΣΥΡΙΖΑ. Εφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται για να διαφυλάξει το ηθικό και το αισθητικό της πλεονέκτηµα απέναντι στους «τραµπικούς» της «µεταπολιτικής». Γι’ αυτό είναι να απορεί κανείς πώς έκρινε σκόπιµο να εκδώσει ανακοίνωση για ένα βίντεο που διοχετεύθηκε στο ∆ιαδίκτυο και εικόνιζε την υφυπουργό Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη να χορεύει εν πλω στις διακοπές της. Πώς διασταύρωσε η ΝΑΡ την ηµεροµηνία της λήψης (ότι τάχα ήταν την ηµέρα που καιγόταν η Αττική); Αλλά, κυρίως, πώς έκρινε πολιτικώς εκµεταλλεύσιµο ένα ιδιωτικό στιγµιότυπο που είχε στόχο να υποδαυλίσει την πιο αντιπολιτική µνησικακία: ότι οι πολιτικοί δεν δικαιούνται να χαλαρώνουν. Οτι, ιδίως, οι γυναίκες πολιτικοί όταν διασκεδάζουν, δείχνουν «έλλειψη ενσυναίσθησης» (όπως λέει η λάβρη ανακοίνωση). Σε αυτά τα νερά θέλει να ψαρέψει η Νέα Αριστερά; ∆εν είναι αυτή η περιτοιχισµένη δεξαµενή του Πολάκη και του Κασσελάκη;

{https://www.youtube.com/watch?v=4n66KOhFWYg}

Ν.Α.