«Είχαμε υποτιμήσει τη δουλειά του Φάμελλου στην ΚΟ»

«Είχαμε υποτιμήσει τη δουλειά του Φάμελλου στην ΚΟ» Φωτογραφία: intime
Όπως παραδέχτηκαν στο «Dnews» στελέχη των 87, φαίνεται ότι είχε υποτιμηθεί έως τώρα η δουλειά του Σωκράτη Φάμελλου.

Μέχρι την Τρίτη το απόγευμα, που έλαβε χώρα η θυελλώδης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κανένας απολύτως δεν πίστευε ότι υπάρχουν πολλοί βουλευτές του κόμματος οι οποίοι θα ήταν διατεθειμένοι να πάνε κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ορισμένοι λένε, λοιπόν, ότι δεν είναι μόνο οι απολύτως πολιτικοί λόγοι που οδήγησαν στον να ξεσπάσει ξαφνικά η «ανταρσία» των μισών μελών της ΚΟ, όπως το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η γενικότερη εικόνα διάλυσης της Κουμουνδούρου.

Όπως παραδέχτηκαν στο «Dnews» στελέχη των 87, φαίνεται ότι είχε υποτιμηθεί έως τώρα η δουλειά του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους βουλευτές ότι η ΚΟ παρέμεινε μάλλον το μόνο λειτουργικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης φαίνεται πως εξασφάλισε τη στήριξη των βουλευτών και στη βάση προσωπικών σχέσεων, δίκαιου μοιράσματος ρόλων κτλ.

Μικρότερης έκτασης, αλλά στην ίδια κατεύθυνση εκτιμούν ότι επηρέασε τους συσχετισμούς και η δουλειά της αντιπροέδρου της βουλής, Όλγας Γεροβασίλη.

Επομένως, ίσως να μην είναι παράλογο ότι οι βουλευτές εξέφρασαν της δυσφορία τους όταν αποφασίστηκε η εκπαραθύρωση Φάμελλου, μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί η συμμαχία του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Παππά.

Φ. Κλ.

NETWORK