Πολιτική

Γιαννακοπούλου: Η ώρα του ΠΑΣΟΚ είναι τώρα, που η ΝΔ έχει φτάσει στα όριά της και ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει

Γιαννακοπούλου: Η ώρα του ΠΑΣΟΚ είναι τώρα, που η ΝΔ έχει φτάσει στα όριά της και ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει
«Δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε κι αυτή την ευκαιρία, όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια» είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Πάντα ήθελα να είμαι χρήσιμη για την χώρα, για την κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ και όχι ένα αρεστό στέλεχος που απλά θα σιωπούσε για να μην αντιμετωπίζει προβλήματα» είπε από την Φωκίδα, η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στις συναντήσεις που είχε η Νάντια Γιαννακοπούλου, στον τόπο καταγωγής της τη Φωκίδα, άκουσε την ανησυχία των κατοίκων για την εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, την ώρα που αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας ζητήματα όπως οι αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, αλλά και προκλήσεις που ανακύπτουν λόγω της κλιματικής κρίσης και των επιπτώσεων της όπως η παρατεταμένη ανομβρία που πλήττουν την αγροτική παραγωγή.
Παράλληλα έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για την εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει το σύστημα υγείας της περιοχής, αλλά και άλλες κρίσιμες δημόσιες υποδομές.

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα στην Φωκίδα, μια περιοχή που αγαπώ και με την οποία είμαι δεμένη. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την θερμή υποδοχή σας και την στήριξη στην υποψηφιότητά μου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα που μου εμπιστευτήκατε τους προβληματισμούς και τις απόψεις σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Όλα αυτά αποτελούν πολύτιμο υλικό για να διαμορφώσουμε σύγχρονες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Επισήμανε ακόμα ότι «Προσωπικά πιστεύω ότι η συνεχής επαφή μου με τους πολίτες, η συζήτηση με τους φορείς, οι επισκέψεις σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους αποτελεί ένα μοντέλο δράσης του ΠΑΣΟΚ για άμεση επαφή του κόμματος με την κοινωνία. Ένα μοντέλο που τα προηγούμενα χρόνια ατόνησε. Τα κόμματα που επιζητούν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή χρειάζονται μια διαρκή διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες, μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, που θα οδηγήσουν στην διαμόρφωση προτάσεων για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Έτσι δημιουργήθηκε το μεγάλο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90. Έτσι θα δημιουργήσουμε ξανά το νέο ισχυρό ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων, ως κόμμα με κυβερνητική προοπτική.

»Η ώρα του ΠΑΣΟΚ είναι τώρα! Τώρα που η Ν.Δ έχει φτάσει στα όριά της και αμφισβητείται η διαχειριστική και μεταρρυθμιστική δυνατότητά της και ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει, δείχνοντας να κλείνει τον κύκλο του. Δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε κι αυτή την ευκαιρία, όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια» είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Συνέχισε λέγοντας πως «Γι’ αυτό οι εκλογές της 6ης Οκτωβρίου έχουν μεγάλη σημασία για την πορεία μας ως κόμμα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με καθαρές προτάσεις, με σύγχρονη φυσιογνωμία, να εξασφαλίσει την αυτόνομη πορεία του χώρου μας προσκαλώντας τους προοδευτικούς πολίτες να ενδυναμώσουν το κίνημα μας. Με πλήρη συναίσθηση αυτής της ευθύνης κατέθεσα την υποψηφιότητά μου. Γνωρίζετε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν φοβήθηκα να εκφράσω τους προβληματισμούς μου για τα λάθη της ηγεσίας, και ας στοχοποιήθηκα συχνά. Γιατί πάντα ήθελα να είμαι χρήσιμη για την χώρα, για την κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ και όχι ένα αρεστό στέλεχος που απλά θα σιωπούσε για να μην αντιμετωπίζει προβλήματα».

»Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ σημαντική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά και δεν μπορούμε να την αφήσουμε να γίνει υπόθεση κάποιων μηχανισμών και κύκλων συμφερόντων. Γι’ αυτό σας καλώ να συμμετάσχετε μαζικά στις εκλογές. Σας καλώ με την ψήφο σας να πάρετε στα χέρια σας το μέλλον του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.