Ο Πληροφοριοδότης

Τι άλλαξε σε 3 μήνες από τη διαβεβαίωση Κασσελάκη πως «δεν αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ»;

Τι άλλαξε σε 3 μήνες από τη διαβεβαίωση Κασσελάκη πως «δεν αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ»;
«Όχι, δεν θα αλλάξουμε το όνομα» διαβεβαίωνε ο Κασσελάκης στις 5 Ιουνίου.

Εάν κάτι έχει αποδείξει η θητεία Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως δεν μπορείς ποτέ να πεις ότι τα έχεις δει όλα, γιατί πάντοτε επιφυλάσσει κάτι καινούργιο.

Κάπως έτσι η διαβεβαίωση του Στέφανου Κασσελάκη στις 5 Ιουνίου προς τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή πως «το όνομα του κόμματος θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, δεν θα το αλλάξουμε» έφθασε να μετατραπεί 3 μήνες αργότερα σε εισήγηση του ιδίου για μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Καταστατικού.

Της διαβεβαίωσης του Ιουνίου είχε προηγηθεί το περιβόητο ερωτηματολόγιο που είχε πυροδοτήσει την έκρηξη στο Συνέδριο του Μαρτίου, για το οποίο άπαντες από το επιτελείο του κ. Κασσελάκη μετά την αποκάλυψή του διαβεβαίωναν πως έχει καθαρά συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.

Τρεις μήνες αργότερα και μεσούσης της πρωτοφανούς αμφισβήτησης των χειρισμών του τόσο από τους «87» όσο και από τον Παύλο Πολάκη, μετά και το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Κασσελάκης επαναφέρει το θέμα της αλλαγής ονομασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί στην Κουμουνδούρου που εκτιμούν πως η επιθετική αυτή κίνηση έρχεται μετά την αποπομπή Φάμελλου από την προεδρία της ΚΟ ως συνέχεια στο στρατηγικό σχεδιασμό του κ. Κασσελάκη να ωθήσει όποιον θεωρεί ο ίδιος εμπόδιο στην έξοδο, προκειμένου να μπορεί εν συνεχεία να μιλήσει για... νέους υπονομευτές και κάπως να δικαιολογήσει την δημοσκοπική κατάρρευση μεταξύ τρίτου και πέμπτου κόμματος.

Δείτε τι έλεγε ο Στέφανος Κασσελάκης τον Ιούνιο

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Έτσι θα είναι το όνομα του νέου κόμματος;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Άρα…

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Έτσι θα μετονομάσετε το ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Το όνομα θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ.

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Δεν θα το αλλάξετε;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όχι.

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Ποτέ;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όχι. Δεν θα το αλλάξουμε.

Ν.Α.

NETWORK