Πολιτική

«Ανακωχή» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ

«Ανακωχή» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ Φωτογραφία: Eurokinissi
Κλίμα ενότητας εμφανίζουν τα στελέχη του κόμματος με την άνοδό τους στη Θεσσαλονίκη. Από Δευτέρα οι εξελίξεις.

Κλίμα ενότητας εμφανίζουν τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση, καθώς το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Στη συμπρωτεύουσα, μάλιστα, συνοδεύοντας τον Νίκο Παππά βρέθηκαν στελέχη από όλες τις τάσεις, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Κατερίνα Νοτοπούλου και άλλοι. Παράλληλα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς προανήγγειλε (ΕΔΩ) πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το αμέσως επόμενο διάστημα πρόταση νόμου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, ένα μείζον πρόβλημα για πολλά ελληνικά νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά παρουσιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς το εσωκομματικό μέτωπο είναι καυτό και θα πρέπει, εφόσον απαντήσει, να κρατήσει πολύ λεπτές ισορροπίες.

Αμέσως μετά τη ΔΕΘ, από το πρωί αύριο αν όχι από το βράδυ απόψε, η ανακωχή αναμένεται να λήξει και η αντιπαράθεση ενόψει της εκλογής ηγεσίας να λαμβάνει εκ νέου εκρηκτικές διαστάσεις. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης, που εξακολουθεί να αφήνει μέσω των δικηγόρων του και στενών του συνεργατών όπως η Θεοδώρα Τζάκρη ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής του στη δικαιοσύνη για την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι «87», που έχουν γίνει πλέον «εκατό» και συνεχίζουν, θα πρέπει να επιλέξουν υποψήφιο για την ηγεσία, ενώ αναμένονται και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες.

Την δε Τρίτη αναμένεται να συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία ενόψει και της σύγκλισης της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σάββατο ή την Κυριακή.