Συνεχίζουν να προκαλούν τα σώματα ασφαλείας

Συνεχίζουν να προκαλούν τα σώματα ασφαλείας Φωτογραφία: intime
«Η συνολική αύξηση για τους ίδιους θα είναι αρκετά υψηλότερη» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, συγκρίνοντας με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους.

Από χθες αναδείξαμε το θέμα της οργής των ενστόλων για την αύξηση της αποζημίωσης των νυχτερινών των ενστόλων κατά 20%. Δηλαδή αύξηση 0,55 ευρώ μικτά την ώρα, 0,44 ευρώ καθαρά!
Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές, με τα σωματεία των ενστόλων να συνεδριάζουν την Τρίτη για να προγραμματίσουν κινητοποιήσεις.

Αντί να δουν στην κυβέρνηση πώς θα καλύψουν την ...πατάτα συνεχίζουν να προκαλούν τους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας.

«Η συνολική αύξηση για τους ίδιους θα είναι αρκετά υψηλότερη» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, συγκρίνοντάς τους με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Με τα 0,44 ευρώ αύξηση κάθε ώρας νυχτερινής εργασίας!
Δέστε τη σχετική ερώτηση-απάντηση του υπουργείου του Κωστή Χατζηδάκη:
Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των ενστόλων για αυξήσεις στις αποδοχές τους;

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια χειρονομία που είχε και μια συμβολική αξία για τους ενστόλους, καθώς πέραν των αυξήσεων που θα λάβουν όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι , εκείνοι θα έχουν και μια πρόσθετη μικρή αύξηση της αποζημίωσης που λαμβάνουν για τη νυχτερινή εργασία.

Γι αυτό εξαντλώντας τα περιθώρια των σημερινών δυνατοτήτων αποφασίστηκε μια αύξηση κατά 20% της αποζημίωσης των νυχτερινών των ένστολων (αστυνομία, πυροσβεστικό σώμα, λιμενικό, ένοπλες δυνάμεις) από 1/1/2025. Ενδεικτικά για αστυνομικό με 64 ώρες νυχτερινής απασχόλησης το μήνα η εν λόγω καθαρή αύξηση αντιστοιχεί σε 264 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο οι ένστολοι θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους και λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και εξαιτίας της γενικής αύξησης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων το επόμενο έτος. Επομένως η συνολική αύξηση για τους ίδιους θα είναι αρκετά υψηλότερη.