Πολιτική

«Αναβρασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΕΛΑΣ στα επεισόδια χρυσαυγιτών στον Πειραιά

«Αναβρασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΕΛΑΣ στα επεισόδια χρυσαυγιτών στον Πειραιά «Αναβρασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΕΛΑΣ στα επεισόδια χρυσαυγιτών στον Πειραιά
«Αναβρασμός» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στον Πειραιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές για τη στάση της αστυνομίας και βάζει στο κάδρο και τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Τόσκα.

«Η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμενων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και Χρυσής Αυγής. Αναμένομε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθοςκαι πειστικες απαντήσεις από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου. Καμιά στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παραμένει ασύλληπτος ο δράστης της άγριας επίθεσης με λοστό εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου του τηλεοπτικού στάθμού "Ε" που έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν χρυσαυγίτες ανάμεσα στις τάξεις των ΜΑΤ.