Πολιτική

Στην «άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα», συμφώνησαν Τσίπρας - Σούλτς

Στην «άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα», συμφώνησαν Τσίπρας - Σούλτς Στην «άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα», συμφώνησαν Τσίπρας - Σούλτς
Την θέση ότι  δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα καθώς και ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος, αποδέχτηκε ο Μάρτιν Σούλτς κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η ελληνική πλευρά, εξέφρασε την ικανοποίησή της από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, διαπιστώθηκε κοινός τόπος και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.

Μήνυμα υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς 

Την πλήρη και ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, εξέφρασε η επικεφαλής της ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ.

Την κ. Τσίμερ συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ΕΚ στο Στρασβούργο, μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς.

Ακολουθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής Ρομπέρτο Γκαουλτιέρι, ο οποίος είναι κα επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος.