Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε να είναι η χώρα ξέφραγο αμπέλι

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε να είναι η χώρα ξέφραγο αμπέλι Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε να είναι η χώρα ξέφραγο αμπέλι
«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την ασφάλεια.

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:

- η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη

- η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας», τόνισε.

Για απουσία του κράτους σε θέματα τάξης και ασφάλειας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το προσφυγικό στα σύνορα με τα Σκόπια λέγοντας: «Πριν από λίγες ημέρες, μία τρίτη χώρα προέβη σε πράξεις τήρησης της τάξης εντός του ελληνικού εδάφους. Στο πιο ευαίσθητο σημείο των συνόρων υπήρχε απουσία των δυνάμεων της τάξης».

Επίσης, μίλησε για τις «φαβέλες» του Πειραιά, όπου οι ΜΚΟ υποκαθιστούν το έργο του ελληνικού κράτους, ενώ αναφέρθηκε στην επιστολή των δημάρχων γύρω από το Ελληνικό προς τον πρωθυπουργό. «Οι δήμαρχοι της περιοχής του Ελληνικού σάς έστειλαν μία επιστολή κ. Τσίπρα, στην οποία αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια» τόνισε.

«Να σταματήσει η καραμέλα του δήθεν ανθρωπισμού, πηγαίνετε μία βόλτα στην Ειδομένη και στον Πειραιά για να δείτε που είναι ο ανθρωπισμός» υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, που παραμένει κλειστή, σημειώνοντας ότι «σε καμία δυτική χώρα δεν μπορεί η κεντρική αρτηρία να παραμένει κλειστή επ' αόριστον και να καταλαμβάνονται οι πλατείες της πρωτεύουσας».

Ακόμη, μίλησε για το άβατο των Εξαρχείων, «όπου διάφοροι ανεξέλεγκτοι έφθασαν να κάνουν ένοπλη πορεία, ενώ άλλοι κάνουν επιθέσεις σε μέσα ενημέρωσης που δεν σας είναι αρεστά». «Υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ κάποιων στελεχών σας και του αντιεξουσιαστικού χώρου;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης. Ακολούθως αναφέρθηκε στις σχέσεις του Πάνου Λάμπρου με φυλακισμένους για την τρομοκρατία, επικαλούμενος τις παλαιότερες καταγγελίες του πρώη υπουργού Δημοσίας Τάξης, Γιάννη Πανούση.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα αποκαταστήσει μόνο την οικονομική και κοινωνική κανονικότητα, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την πρωτολογία του στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας και το προσφυγικό, την οποία είχε ζητήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε συνολικά στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «δέσμιοι της αριστερής ιδεοληψίας αδυνατούν να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας για τους Έλληνες πολίτες». Κατέθεσε, δε, πρόταση που αφορά τη συγκρότηση υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας για τον σχεδιασμό ενιαίας πολιτικής και τη δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού χώρου ασφάλειας. Επίσης, πρότεινε τη δημιουργία Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας, που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό. «Χρειάζεται να δημιουργηθεί μία ενιαία επιτελική δομή για τα Σώματα Ασφαλείας, και ένα εθνικό συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι απαιτείται επιπλέον «η σύσταση ενός φορέα επιτήρησης των συνόρων, χερσαίων και θαλασσίων, για να αποκατασταθεί η κυριαρχία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία του κράτους σε θέματα τάξης και ασφάλειας και ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν συνεχίζονται οι σχέσεις κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. «Έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, μειώθηκε η αστυνόμευση, ενώ διαλύθηκε η ομάδα Δέλτα κατ' απαίτηση του Ρουβίκωνα» σημείωσε προσθέτοντας ότι συνολικά έχει απαξιωθεί η Ελληνική Αστυνομία. «Για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια και η τάξη δεν αποτελεί προτεραιότητα» τόνισε.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο προσφυγικό και τα πρόσφατα γεγονότα στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, με τη χρήση βίας από την πλευρά των Αρχών της ΠΓΔΜ κατά των προσφύγων: «Πριν από λίγες ημέρες, μία τρίτη χώρα προέβη σε πράξεις τήρησης της τάξης εντός του ελληνικού εδάφους. Στο πιο ευαίσθητο σημείο των συνόρων υπήρχε απουσία των δυνάμεων της τάξης» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις «φαβέλες» του Πειραιά, όπου οι ΜΚΟ υποκαθιστούν το έργο του ελληνικού κράτους. Επικαλέστηκε, δε, την επιστολή των δημάρχων γύρω από το Ελληνικό προς τον πρωθυπουργό: «Οι δήμαρχοι της περιοχής του Ελληνικού σ΄σς έστειλαν μία επιστολή κ. Τσίπρα, στην οποία αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια» υπογράμμισε. «Να σταματήσει η καραμέλα του δήθεν ανθρωπισμού, πηγαίνετε μία βόλτα στην Ειδομένη και στον Πειραιά για να δείτε πού είναι ο ανθρωπισμός» επεσήμανε, αναφερόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, που παραμένει κλειστή, λέγοντας ότι «σε καμία δυτική χώρα δεν μπορεί η κεντρική αρτηρία να παραμένει κλειστή επ' αόριστον, και να καταλαμβάνονται οι πλατείες της πρωτεύουσας».

Ακόμη, μίλησε για το άβατο των Εξαρχείων, όπου «διάφοροι ανεξέλεγκτοι έφθασαν να κάνουν ένοπλη πορεία, ενώ άλλοι κάνουν επιθέσεις σε μέσα ενημέρωσης που δεν σας είναι αρεστά» σημείωσε. «Υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ κάποιων στελεχών σας και του αντιεξουσιαστικού χώρου;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις σχέσεις του Πάνου Λάμπρου με φυλακισμένους για την τρομοκρατία, επικαλούμενος τις παλαιότερες καταγγελίες του πρώη υπουργού Δημοσίας Τάξης, Γιάννη Πανούση.

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία της καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων. Κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα -η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη -η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προυπόθεση της ελευθερίας» ενέφερε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Εξαπολύοντας επίθεση στην Αριστερά που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι στο πρόσφατο παρελθόν «ένα τμήμα της Αριστεράς αρνιόταν να καταδικάσει την βία, από όπου κι αν προέρχεται, απέφευγε να αποδοκιμάσει την τρομοκρατία, ενθάρυνε τους αγανακτισμένους να μιλάνε για "κρεμάλες"».

Για τη διεθνή τρομοκρατία ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι αφελής η άποψη πως η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρας λόγω των παραδοσιακών καλών σχέσεων με τον αραβικό χώρο.