Ελλάδα

Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ακόμη δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί

Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ακόμη δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί Φωτογραφία: UNSPLASH
Ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 5 υπόλοιποι κατηγορούμενοι, για την απάτη του ΕΟΠΥΥ.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν 5 κατηγορούμενοι ως μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων εικονικών συνταγογραφήσεων που ζημίωσαν κατά εκατομμύρια ευρώ τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για δυο γιατρούς, έναν παθολόγο και έναν γυναικολόγο που φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στα δυο κυκλώματα. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και τρεις φαρμακοποιοί που κατά τη δικογραφία εκτελούσαν τις χιλιάδες εικονικές συνταγές.

Αντίθετα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, με ή χωρίς περιοριστικους όρους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια καρδιολόγος, σύζυγος του προφυλακισμένου γυναικολόγου. Της επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγύησης 5 χιλιάδων ευρώ.

Οι περισσότεροι εκ των 17 κατηγορουμένων αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στις δυο εγκληματικές οργανώσεις.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Ως φαρμακοποιός εκτελούσα τις συνταγές, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι ύποπτο. Αναφορικά με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, μου αποδίδεται για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο χορηγείται με απλή συνταγή και δεν εμπίπτει στον κατάλογο των ναρκωτικών ουσιών», φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος ο ένας εκ των φαρμακοποιών κατά την απολογία του.

Συνολικά, από τις δυο ημέρες απολογιών, έξι κατηγορούμενοι οδηγούνται στις φυλακές, με το σκεπτικό ότι είχαν κεντρικό ρόλο στην μεγάλη απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου συστήματος υγειας.