Πολιτική

Τσίπρας: Από το 2018 θα ισχύσει το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Τσίπρας: Από το 2018 θα ισχύσει το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία Τσίπρας: Από το 2018 θα ισχύσει το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία
Μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο εσωτερικό και διεθνώς, στην ομιλία στην 24η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Πέμπτης.  

"Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια χώρα σταθερότητας και ασφάλειας. Στον τομέα της Οικονομίας, με το πέρας της πρώτης και δυσκολότερης αξιολόγησης και τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους, η αβεβαιότητα μπορεί πλέον να δώσει τη θέση της στην σταθερότητα.

Η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και αισιοδοξίας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός, επίσης, είπε ότι "παρά την επιμονή των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να μεταθέσει την εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης το 2018 αντί για φέτος".

Ο κ. Τσίπρας σε ότι αφορά την αύξηση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ κατά μια μονάδα, επισήμανε αφενός μεν ότι η αρχική πρόταση των θεσμών για τον ΦΠΑ στην διαμονή ήταν να πάει στο 23%, "αντί για 13% όπως καταλήξαμε", αφετέρου δε, πρόσθεσε ότι "οδηγηθήκαμε στην πρόταση για αύξηση του ανώτερου συντελεστή του ΦΠΑ κατά μία μονάδα, προκειμένου να αποφύγουμε την αρχική πρόταση από την άλλη πλευρά του τραπεζιού, που ήταν η αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού από το 13 % στο 23%"

"Καταλαβαίνετε νομίζω τις επιπτώσεις ενός τέτοιου καταστροφικού μέτρου, τόσο για τον τουρισμό αλλά και συνολικά για τους πολίτες" υπογράμμισε.