Πολιτική

Κοτζιάς: Προωθείται το νέο νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού

Κοτζιάς: Προωθείται το νέο νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Κοτζιάς: Προωθείται το νέο νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
Μία αναλυτική απάντηση για τις αρμοδιότητες και την ανασύσταση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και την ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια έδωσε με επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Αναστασίου Δημοσχάκη στη Βουλή.

Ο κ. Κοτζιάς τονίζει το ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας και την υποχρέωση της για τη συνεχή στήριξη και ενδυνάμωση των δεσμών της με τον εκτός επικράτειας Ελληνισμό καθώς οι ομογενείς και απόδημοι Έλληνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού.

Η Ελληνική Πολιτεία, μέσω και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) του ΥΠΕΞ, ως επιτελικού της οργάνου, όπως σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών, αποβλέπει στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, όσον αφορά στην Ομογένεια, επιδιώκοντας την ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων της Διασποράς με την πατρίδα, καθώς και μεταξύ τους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ