Πολιτική

Βουλή: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το άρθρο Γεωργιάδη

Βουλή: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το άρθρο Γεωργιάδη Φωτογραφία: intime
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του άρθρου 65 που προβλέπει «ποινές» για τους ιδιώτες γιατρούς

Πυρά για το άρθρο με το οποίο το Υπουργείο Υγείας θα επιβάλλει κυρώσεις στους ιδιώτες γιατρούς που δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του υπ. Υγείας για κάλυψη εφημεριών σε δημόσια νοσοκομεία, αλλά και για το νομοσχέδιο συνολική για την Ψυχική Υγείας, εξαπέλυσε η αντιπολίτευση με το «καλημέρα» στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του άρθρου 65 που προβλέπει «ποινές» για τους ιδιώτες γιατρούς, με τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να καλεί την κυβέρνηση την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη και να «αφήσει τα τερτίπια».

«Είναι παράλογο, αντισυνταγματικό και πέραν κάθε επιστημονικής δεοντολογίας. Δεν είναι δυνατόν να προσβάλλετε τους ιατρούς. Κοιτάξτε τι γίνεται στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή με τους γιατρούς που διαμαρτύρονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση για τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μάντζος κατέθεσε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το ίδιο άρθρο 65, ενώ κατέθεσε και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τρία άρθρα του σχεδίου νόμου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως υπήρξαν γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πως δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί η διάταξη, η οποία, όπως είπε, δεν αφορά «επίταξη».

«Πέντε γιατροί εκδήλωσαν ενδιαφέρον», είπε, τονίζοντας ότι αν υπήρχε ανταπόκριση εξ’ αρχής, η κυβέρνηση δεν θα έφερνε κανένα μέτρο προς ψήφιση.

«Και στη Δράμα, και την Κοζάνη, και την Κω, τη Σπάρτη και το Κιλκίς μπήκαν ιδιώτες γιατροί και βοηθάνε στο ΕΣΥ, χωρίς καμία επίταξη, άλλωστε εμείς δεν έχουμε φέρει καμία επίταξη προς ψήφιση, αλλά άρθρο που αφορά στη συνταγογράφηση, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε γιατί η συνεργασία μας πήγε μια χαρά», είπε.