Πολιτική

Ν Μαριάς στην Ευρωβουλή: Εδώ και τώρα αύξηση κονδυλίων για νέες θέσεις εργασίας και προσφυγικό

Ν Μαριάς στην Ευρωβουλή: Εδώ και τώρα αύξηση κονδυλίων για νέες θέσεις εργασίας και προσφυγικό
Στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ αναφέρθηκε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 5/7/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατά τη συζήτηση με θέμα: «Προετοιμασία της μετεκλογικής αναθεώρησης του ΠΔΠ 2014-2020: Η συμβολή του Κοινοβουλίου ενόψει της πρότασης της Επιτροπής.»

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «από το 2013 έχει αποφασιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να δαπανήσει για την εξαετία 2014 - 2020 το συνολικό ποσό των 959 δισ. ευρώ τη στιγμή που ο Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση, εντός δεκαοκτώ μηνών, μπορεί να διαθέσει ενάμισι τρισεκατομμύριο ευρώ. Παρά την ύφεση, την φτώχεια και τις στρατιές των ανέργων, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο προβλέπει μόνο 125,6 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξης στα κράτη μέλη και, ψίχουλα, μόνο 15,6 δισ. ευρώ για τον τομέα της ασφάλειας και της ιθαγένειας.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως, η έκταση της τρέχουσας οικονομικής και προσφυγικής κρίσης απαιτεί δραστική αύξηση των κονδυλίων εδώ και τώρα, και φυσικά απαιτεί αντιμετώπιση των προβλημάτων στη ρίζα τους.»

Ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Για την αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτείται εγκατάλειψη της λιτότητας, για την προσφυγική κρίση απαιτείται αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και άμεση δρομολόγηση της μετεγκατάστασης προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ένωσης.»

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.