Ελλάδα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται για 4η μέρα η μάχη με δεκάδες διάσπαρτες εστίες

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται για 4η μέρα η μάχη με δεκάδες διάσπαρτες εστίες
Σε εξέλιξη παραμένει το πρωί της Τετάρτης η φωτιά στο Ξυλόκαστρο που κατακαίει δάσος από το μεσημέρι της Κυριακής.

«Δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο», αλλά δεκάδες διάσπαστες εστίες επαναλαμβάνει το πρωί τη Τετάρτης η Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Κορινθία.

Η εικόνα είναι αντίστοιχη με εκείνη το βράδυ της Τρίτης, ένω στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 160 οχήματα και 28 πεζοπόρα τμήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει καταστρέψει περίπου 50.000 στρέμματα.

461868036_122109370928535689_7082867766716525178_n_2c8d2.jpg

Σημειώνεται πως σε χθεσινοβραδυνή ανάρτησή τους, οι εποχικοί πυροσβέστες έκαναν λόγο για «τρία τουλάχιστον μέτωπα της φωτιάς, όχι "διάσπαρτες εστίες" που αναφέρει η τηλεόραση».

«Υπάρχει ένα μέτωπο από Σοφιανά - Ξανθοχωρι - Φικουλαζο, που κινείται ανατολικά προς Ρεθι - Δενδρο - Πελληνη, με την βοήθεια του ανέμου. Ο άνεμος δεν είναι ισχυρός αλλά όλοι ξέρουμε ότι η φωτιά βοηθάει στην αύξηση της έντασης του. Τις επόμενες ώρες θα πέσει η ένταση.

»Υπάρχει δεύτερο μέτωπο από Σοφιανά προς Γεληνι, στα Σπαρτινέικα. Πολύ επικίνδυνο γιατί αν ξεφύγει θα φτασει στο πυκνό δάσος Καρυάς και Τρικάλων , οπότε δεν θα μαζεύεται με τίποτα.

»Υπάρχει άλλο μέτωπο από Πύργο προς Ζαχολη, απειλείται και η Αχαϊα που είναι δίπλα».

Κλειστά και σήμερα όλα τα σχολεία

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ενημέρωσε την Τρίτη τους πολίτες πως, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα 2 Οκτωβρίου.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις».

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας.