Πολιτική

Συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ζήτησε ο πρωθυπουργός

Συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ζήτησε ο πρωθυπουργός Συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ζήτησε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και την διαφθορά, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Παιδεία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε με νόημα ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δραπετεύσει στη αρχή της διαδικασίες από τις ευθείες αναφορές που έκανε για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, και σημειώνοντας ότι «ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά» κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και την διαφθορά, τονίζοντας ότι επιτέλους «να μιλήσουμε με ονόματα και στοιχεία».

"Θα περιμένω με ανυπομονησία από τον Πρόεδρο της Βουλής να ορίσει την ημερομηνία της συζήτησης", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι από τομ Μάιο του 2016 έχουν προκύψει νέα ζητήματα στο διάλογο, όπως ο Καλογρίτσας η Attica Bank, η οφσόρ της Αυγής κ.λπ.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη συζήτηση έγινε και τον προηγούμενο Μάιο, η οποία δεν κόμισε κάτι καινούργιο, πέρα από τη γνωστή -και σήμερα εντεινόμενη- επικοινωνιακή κόντρα σε όλα τα επίπεδα.