Πολιτική

Στόχος οι πολίτες να ψηφίσουν δήλωσαν εκπρόσωποι των Δημοκρατικών στην Ελλάδα

Στόχος οι πολίτες να ψηφίσουν δήλωσαν εκπρόσωποι των Δημοκρατικών στην Ελλάδα
Στόχος μας ήταν να κινητοποιήσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν δήλωσαν εκπρόσωποι των Δημοκρατικών στην Ελλάδα

«Η προσπάθειά μας ως δημοκρατική οργάνωση ήταν να κινητοποιήσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν. Αν όσοι πιστεύουν στο Δημοκρατικό κόμμα και τη Χίλαρι πάνε να ψηφίσουν θα είμαστε πολύ καλά. Το 40% του πληθυσμού αν ψηφίσει αυτό θα είναι πολύ καλό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη των εκδηλώσεων των Δημοκρατικών στην Ελλάδα Νίκη Φελλούρη και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ αισιόδοξη διότι είναι τέτοιο το αμερικάνικο σύστημα και αν κανείς μετρήσει τις ηλεκτρονικές ψήφους ανά πολιτεία, η Χίλαρι έχει όλες τις Πολιτείες των Δημοκρατικών και χρειάζεται ακόμη μία ή δύο Πολιτείες. Αντίθετα ο Τραμπ χρειάζεται πολλές Πολιτείες ακόμη. Θέλω να πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι θα υποστηρίξουν έναν άνθρωπο που αντιπροσωπεύει τη λογική, την καλοσύνη την εμπειρία και δεν είναι τρελός. Ο Τραμπ λέει τρελά πράγματα για να εντυπωσιάσει. Υπάρχει ένα κομμάτι των πολιτών που λέει ότι «είναι καλό που δεν είναι πολιτικός, τα λέει ντόμπρα και δεν είναι σε κανενός την τσέπη, επειδή έχει λεφτά». Επειδή έπαιζε στην τηλεόραση, ήταν ριάλιτι σταρ, ξέρει να μιλάει και το μήνυμά του ήταν πολύ ελκυστικό στους λευκούς άνδρες. Για τις γυναίκες και τις μειονότητες όμως δεν είναι καλό το μήνυμα του Τραμπ».

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μέλη των Democrats Abroad Greece (DAGR) καθώς και φίλοι και καλεσμένοι τους συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα και το πρώτο exit poll για την εκλογή του 46ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σίγουροι για το αποτέλεσμα υπέρ της Χίλαρι Κλίντον αλλά και πεισμένοι ότι ήταν μια από τις πιο σκληρές προεκλογικές περιόδους, παρακολουθούσαν CNN και CNBC υπό τους ήχους των αγαπημένων τραγουδιών του απερχόμενου Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Όσοι έχουν ψηφίσει νωρίτερα είναι υπέρ των Δημοκρατικών και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Είναι κυρίως η εργατική τάξη, αφροαμερικανοί και ισπανοαμερικανοί. Όταν έκλεισε τη Δευτέρα, το θέμα των emails της Χίλαρι ανέβηκε πολύ το χρηματιστήριο, ανέβηκαν οι αγορές περιμένοντας νίκη της Κλίντον. Η Χίλαρι είναι μια υποψηφιότητα σιγουριάς και σταθερότητας» μας είπε ο Οικονομολόγος, πρώην διπλωμάτης και ταμίας των Δημοκρατικών στην Ελλάδα Αλεκ Μάλη και υπογράμμισε ότι «είναι πολύ καλύτερο για την Ελλάδα να εκλεγεί η Χίλαρι διότι η Αμερική και το ΔΝΤ είναι θετικά προς την Ελλάδα. Με τον Τραμπ στην εξουσία δεν το θεωρώ δεδομένο. Επίσης η οικογένεια Κλίντον έχει στενή σχέση με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και ξέρει πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα».