Πολιτική

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» από το Δ.Σ.

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» από το Δ.Σ.
Την παραίτηση του από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης υπέβαλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Γιώργος Ρακκάς, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Τη θέση του αναλαμβάνει στα δημοτικά έδρανα ο Κωνσταντής Σεβρής.

"Για εμάς, η εναλλαγή των πολιτικών καθηκόντων δεν είναι μόνο μια συμβολική κίνηση, που απλώς θέλει να καταδείξει το χάσμα μεταξύ των δημοκρατικών τύπων και της ουσίας που υφίσταται σήμερα στη χώρα μας, ιδίως στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εκφράζει ταυτόχρονα μια προγραμματική θέση, και μια τοποθέτηση επί της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας", ανέφερε ο κ.Ρακκάς.

Στην παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη" αναφέρθηκε και ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος χαρακτήρισε την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο "κοσμιοτάτη και εξαιρετική". Με την αφορμή αυτή, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την πρόταση του πως οι θητείες των δημάρχων θα πρέπει να περιοριστούν σε δύο λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το λειτούργημα του δημάρχου δεν είναι επάγγελμα".