Πολιτική

Περιοδεία Χαρίτση στην Ήπειρο για τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδεία Χαρίτση στην Ήπειρο για τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ
Ευρεία σύσκεψη για την ανάπτυξη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση και την συμμετοχή των δημάρχων της Ηπείρου, του περιφερειάρχη και των αντιπερειφερειαρχών, παρουσία των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η καλή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων, φέρνει σημαντικά αποτελέσματα και στάθηκε στο παράδειγμα της Ηπείρου. «Η συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έκλεισε ομαλά το σύνολο των προγραμμάτων και το ΠΕΠ 2007-2013, με την υλοποίηση όλων των έργων, ενώ υπάρχει και ενεργοποίηση των νέων, είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα των αποτελεσμάτων που μπορεί να έχει μία επιτυχής συνεργασία», τόνισε ο Αλέξανδρος Χαρίτσης. Παράλληλα πρόσθεσε, πως η συνεργασία δεν σταματάει στον κομβικό ρόλο της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια, αλλά επεκτείνεται και στους Δήμους.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε ότι ένας από τους βασικούς λόγους της παρουσίας του στα Γιάννενα, είναι η συζήτηση για την διοργάνωση του συνεδρίου της μακρο-Περιφέρειας Αδριατικής -Ιονίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη τον ερχόμενο Μάιο, με πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα δύο συναρμόδια υπουργεία, μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Η διοργάνωση, όπως επεσήμανε ο υπουργός, είναι σημαντική, καθώς συμμετέχουν 8 χώρες και δίνει την δυνατότητα σε μία σειρά από τομείς και φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και Επιμελητήρια, να έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους .

Η επιλογή της Ηπείρου για την διεξαγωγή του συνεδρίου, όπως εξήγησε ο υπουργός, έγινε γιατί έχει τις γεωγραφικές και παραγωγικές προϋποθέσεις, ώστε να αξιοποιήσει αυτή την σημαντική διοργάνωση για την χώρα μας.

Ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης μετά το τέλος της σύσκεψης θα έχει συναντήσεις με τοπικούς παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς.

Στις 8:30 μμ, ο κ. Χαρίτσης θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο για την συμπλήρωση δύο χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε τοπικές επιχειρήσεις και στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.