Πολιτική

Άδωνις vs Καραμανλικών - Αρρυθμίες στη ΝΔ για αξιολόγηση, εκλογές και στο βάθος... Σαμαράς

Άδωνις vs Καραμανλικών - Αρρυθμίες στη ΝΔ για αξιολόγηση, εκλογές και στο βάθος... Σαμαράς
Του Γιάννη Χρηστάκου Η γραμμή της ΝΔ, όπως την εκφράζει ως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφής: Να κλείσει άμεσα η κυβέρνηση την αξιολόγηση και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιά την Ελλάδα. Αλλά αν δεν μπορεί να φύγει. Η μήπως δεν είναι;

Το διαχρονικό αίτημα για εκλογές έχει προκαλέσει αφορμή για συζητήσεις στις τάξεις της ΝΔ. Συζητήσεις που προϋπήρχαν αλλά ενίοτε βγαίνουν στην επιφάνεια. Πότε; Όταν ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει δράση και «τσιγκλάει» τους γνωστούς Καραμανλικούς. «Ας μην κλείσει την αξιολόγηση, να φύγουν και να την κλείσουμε εμείς» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης  πρόσφατα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ  και αμέσως  ξύπνησαν τα αντανακλαστικά. Ν. Κακλαμάνης και Γ. Βλάχος φρόντισαν να διευκρινίσουν ότι «εκφράζει προσωπικές του απόψεις».

Ο Άδωνις πάντως δεν μιλάει ποτέ στην τύχη. Ότι και να του προσάψει κανείς, που είναι πολλά, φροντίζει πάντα να είναι διαβασμένος. Ωστόσο, η θέση της ΝΔ δεν έχει αλλάξει τουλάχιστον ως τώρα. Αύριο ενδέχεται να αλλάξει, τουλάχιστον ως προς την ένταση του αιτήματος για εκλογές. Εκεί, ίσως μπλέχτηκαν οι γραμμές. « Περιμένουμε ως τις 20 Φεβρουαρίου στο eurogroup, μετά θα είναι άλλη μέρα» λένε με νόημα συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη. Ανεξάρτητα πάντως από το αποτέλεσμα, η στάση του Κυριάκου θα σκληρύνει. Ο ίδιος εκτιμά οτι ο Τσίπρας δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε στο κόμμα του με αυτά που έχει κάνει δύο χρόνια τώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα σηκώσει τους τόνους, βλέποντας παράλληλα τις δημοσκοπήσεις για τις οποίες στην Πειραιώς προβλέπουν ότι θα παρουσιάζουν μέσα στην Άνοιξη εικόνα πλήρους κατάρρευσης.

Όσο για τις κόντρες με τον Άδωνι, αυτές θα γίνει προσπάθεια να μαζευτούν αλλά εντάσσονται στους συνήθεις διαγκωνισμούς που πολλές φορές περιέχουν και προσωπικές κόντρες. Σε αυτά που γίνονται στο εσωτερικό της ΝΔ, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι έμπειροι παρατηρητές που λένε στα dikaiologitika news οτι σύντομα θα υπάρξουν και αναταράξεις με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο λόγος βρίσκεται, όπως λένε, στην μεγάλες αντιδράσεις του πρώην πρωθυπουργού για την σχετικά ουδέτερη στάση της Πειραιώς για τα εθνικά θέματα.