Πολιτική

Αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων για την Χ.Α μετά το επεισόδιο Κασιδιάρη

Αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων για την Χ.Α μετά το επεισόδιο Κασιδιάρη
Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για να αποφασίσει για την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής μετά το επεισόδιο χειροδικίας του κ. Κασιδιάρη ενάντια στον κ. Δένδια

Στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα συζητηθεί η απόφαση για το αν η Χρυσή Αυγή θα συμμετάσχει ή όχι στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, μετά την χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια και τις χυδαιότητες που ακολούθησαν εντός και εκτός της Ολομέλειας από το ακροδεξιό μόρφωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διάσκεψη των Προέδρων θα υποβάλλει την εισήγηση της στην Ολομέλεια που θα συνεδριάσει την Τετάρτη για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Πάντως, κατά την συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών ομόφωνα και μετά από αίτημα όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου αποφασίστηκε εκτός από την παραπομπή του Ηλία Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η αποβολή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τις συνεδριάσεις των επιτροπών σήμερα και αύριο, καθώς και η περικοπή του ενός δευτέρου της μηνιαίας βουλευτικής  αποζημίωσης του Χρυσαυγίτη βουλευτή.

Εν τω μεταξύ, το πρωί εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε κατά του Νίκου Δένδια, γιατί περνούσε από δίπλα του την ώρα που εκείνος μιλούσε από τα έδρανα.

«Μου λέει, «πού πας ρε»» γυρίζω να τον κοιτάξω και εκείνη την ώρα  με σπρώχνει με τα δύο χέρια, λέγοντας και πάλι σήκω φύγε από εδώ ρε» δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ο Νίκος Δένδιας περιγράφοντας το περιστατικό κατά το οποίο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον έσπρωξε βίαια και άρχισε να τον καθυβρίζει.

Το πιο ανατριχιαστικό δεν ήταν οι βρισιές  τόνισε ο κ Δένδιας αλλά η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού που εξηγούσε ότι η επίθεση δεν είναι μία επίθεση κάποιου που απώλεσε την ψυχραιμία του, αλλά είναι μία πολιτική θέση αυτοδικίας.