Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να κλείσει γρήγορα την γ' αξιολόγηση

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να κλείσει γρήγορα την γ' αξιολόγηση
Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, αν δε θέλει να βρεθεί μπροστά σε έναν πολύ πιο σύνθετο και πολύ πιο δύσκολο συνομιλητή από πλευράς Γερμανίας, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ακόμα σχολίασε την προοπτική στον κυβερνητικό συνασπισμό που θα συγκροτηθεί στη Γερμανία η θέση του υπουργού Οικονομικών να καλυφθεί το φιλελεύθερο κόμμα Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP).

«Οι φιλελεύθεροι έχουν μία πολύ συγκεκριμένη και άτεγκτη αντίληψη για το πώς πρέπει να γίνει η διαχείριση του ελληνικού θέματος, πολύ πιο άτεγκτη από τον Σόιμπλε» παρατήρησε ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να διαπραγματευτεί με σοβαρότητα και αξιοπιστία η κυβέρνηση γρήγορα και δείχνοντας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει και στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σε όποιες διορθώσεις χρειάζεται και στο δημοσιονομικό επίπεδο», καθώς «θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η διαπραγμάτευση σε μεταγενέστερο χρόνο και με τους φιλελεύθερους να ελέγχουν το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας».

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ