Πολιτική

Μαρινάκης για Σαμαρά: «Βρείτε μου έστω και μισή κυβερνητική δήλωση που να υπονοεί έστω υποχωρητικότητα»

Μαρινάκης για Σαμαρά: «Βρείτε μου έστω και μισή κυβερνητική δήλωση που να υπονοεί έστω υποχωρητικότητα»
Το σχόλιο Μαρινάκη για τις δηλώσεις Σαμαρά περί υποχωρήσεων από πλευράς κυβέρνησης για το Κυπριακό.

«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για την Κύπρο.

«Απαντώ στους πολίτες και σε εσάς με μια ρητορική ερώτηση. Εάν υπάρχει έστω και μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους που να υπονοεί έστω υποχωρητικότητα. Δεν υπάρχει στιγμή που να μην τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να βάλουμε ποτέ στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας», σημείωσε και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο Κυπριακό: «Δεδομένο είναι ότι οι ελληνικές θέσεις ταυτίζονται με τις κυπριακές. Η λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί εθνική μας θέση. Η επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα, έστω στην άτυπη επανέναρξη των συζητήσεων. Τι θέλει η Κύπρος; Να προδώσει τον εαυτό της; Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα, δεν θα συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο, όπως η λύση των δύο κρατών».

Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «έχει συνάψει τις πιο επωφελείς συμφωνίες, έχει προχωρήσει τις πιο σημαντικές συμφωνίες για αμυντική θωράκιση της χώρας. Συνεχίζει τον διάλογο με Τουρκία και δεν υπάρχει καμία ποτέ περίπτωση να τεθεί ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Με αυτόν όπως έχουμε εκμηδενίσει τις παραβιάσεις και τις ροές από τον Έβρο, ενώ στα νησιά μας υποδεχόμαστε νόμιμους τουρίστες και όχι παράνομους μετανάστες. Θα συνεχίσουμε τον υπεύθυνο αυτό δρόμο».