Πολιτική

Πόλεμος κυβέρνησης - ΝΔ για τον Αυγενάκη και την ασφάλεια

Πόλεμος κυβέρνησης - ΝΔ για τον Αυγενάκη και την ασφάλεια
Πολεμικές ανακοινώσεις μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento γιά επαφές του γραμματέα της ΝΔ με άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών

Μία ακόμα μάχη μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ άρχισε από την ώρα που έγινε γνωστό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento που γράφει οτι ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έχει καταγεγραμμενες συνακροάσεις από την ΕΥΠ για εξυπηρετήσεις σε ανθρώπους που έχουν εμπλοκή σε εκβιασμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Λ. Αυγενάκης έχει καταγραφεί νομίμως να συνομιλεί για να κάνει εξυπηρέτηση σε καταδικασμένο για εκβιασμό. Ο ίδιος, από το απόγευμα της Παρασκευής έχει ανακοινώσει οτι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη λέγοντας χαρακτηριστικά: « Το παρακράτος Τσίπρα – Καμμένου – Βαξεβάνη θα λάβει την απάντησή του μέσω της Δικαιοσύνης».
Η κυβέρνηση δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με σημερινή ανακοίνωση ( σήμερα κυκλοφορούν λόγω Αργίας τα κυριακάτικα φύλλα) πέταξε το γάντι στη ΝΔ, η οποία μέχρι πριν από λίγο δεν είχε κάνει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης υπέβαλε ερώτηση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανοχή στη γενικευμένη ανομία. Οι αποκαλύψεις στην εφημερίδα Documento για τη δράση του Λευτέρη Αυγενάκη την καθιστούν άκρως επίκαιρη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσει όλους τους Έλληνες ο αρχηγός της ΝΔ για την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του σε κυκλώματα με εγκληματική δράση. Να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρουν οι αποκαλύψεις για «εξυπηρετήσεις» ατόμων που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων, απειλές κατά δημοσιογράφων, κλπ.

Από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από καταγγελίες για συκοφαντίες και παρακράτος.Από τον κ. Μητσοτάκη περιμένουμε πειστικές απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδειχτεί ότι η ανοχή στην ανομία, και η ανομία της ανοχής, ανθίζουν πολύ κοντά του».

Σε αυτή την ανακοίνωση που αφορούσε την ερώτηση του Κ. Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό για το θέμα της «γενικευμένης ανομίας» η ΝΔ σήκωσε το γάντι και απάντησε:
««Όχι μόνον προσβλέπουμε, αλλά δεν βλέπουμε την ώρα να προσέλθει επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες από την παροιμιώδη ανοχή του στην ανομία, τους Ρουβίκωνες και το παρακράτος της κυβέρνησής του που έφτασε στο σημείο να μας φακελώνει ακόμη και στα Social Media» γράφει η ΝΔ.

Η μάχη αυτή φαίνεται πως θα έχει συνέχεια αφού η πολιτική για την ασφάλεια είναι στο επίκεντρο ενώ αναμένεται να ριχτεί φως και στην υπόθεση Αυγενάκη.