Πολιτική

Τσιάρας για κοινωνικό μέρισμα: Μικρό αντίδωρο, που δεν σηματοδοτεί μια σοβαρή Πολιτεία

Τσιάρας για κοινωνικό μέρισμα: Μικρό αντίδωρο, που δεν σηματοδοτεί μια σοβαρή Πολιτεία
«Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί θετικά στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, όχι για άλλον λόγο, αλλά γιατί απλούστατα, όταν παίρνεις τόσα πολλά, λογικό είναι κάποια στιγμή οι πολίτες ακόμη και τα λίγα, αυτά που επιστρέφεις, να τα έχουν ανάγκη και πραγματικά να είναι κατά κάποιον τρόπο το ελάχιστο, που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση απέναντί τους» δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 140,9 fm».

Ο κ. Τσιάρας εξέφρασε επιφύλαξη κατά πόσον οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος «θα βοηθηθούν με τα 250 ευρώ, που θα πάρουν οι περισσότεροι κατά μέσο όρο», σημειώνοντας ότι «η σοβαρή Πολιτεία θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει δουλειές, θα έπρεπε να έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη και θα έπρεπε μέσα από σοβαρές κινήσεις να ενισχύσει την πορεία της εθνικής οικονομίας».

«Η κυβέρνηση, αφού τελικά κατάφερε με την υπερφορολόγηση να εξαντλήσει τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους πολίτες της χώρας, σήμερα επανέρχεται δίνοντας ένα μικρό αντίδωρο, το οποίο για εμάς προφανώς δεν συνιστά, ούτε λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ούτε πολύ περισσότερο σηματοδοτεί μία σοβαρή Πολιτεία. Μέσα από την αδυναμία της να περιγράψει μία ουσιαστικά πραγματική ανάκαμψη η κυβέρνηση κάθε φορά προς το τέλος του χρόνου -και ειδικά όταν στριμώχνεται- προβαίνει σε τέτοιου είδους επιλογές» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση -μέσα από συνέντευξη στο «Πρακτορείο FM»- του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την υπερφορολόγηση και το ηθικό δικαίωμα κάποιου να θέλει να την αποφύγει, ο κ. Τσιάρας επισήμανε: «Υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με το τι ερμηνεύει ο καθένας -μία άποψη, η οποία ελεύθερα εκφράζεται- και το ποια είναι η πραγματικότητα. Εννοείται ότι θέλουμε ένα σοβαρό κράτος, εννοείται ότι θέλουμε σταθερούς αδιάβλητους κανόνες για όλους τους πολίτες. Πρέπει, όμως, επιτέλους να υπάρχει και μια Πολιτεία που να καταλαβαίνει τι κάνει, ειδικά στο κομμάτι της φορολόγησης απέναντι στον μέσο Έλληνα πολίτη».

Παρατήρησε, δε, πως «όλη αυτή η ανάδειξη ζητημάτων, που αφορούν τα Panama Papers, τα Paradise Papers κ.λπ., δεν είναι πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης, είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία, η οποία αναδεικνύει ζητήματα, που έρχονται ως παθογένεια από το παρελθόν, δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία αυτό που έχει καταγραφεί».

Ερωτηθείς σχετικά με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Σαμποτάζ στο Λονδίνο. Η Μιράντα Ξαφά παρουσίασε σε επενδυτές ζοφερή την εικόνα της οικονομίας μας» ο κ. Τσιάρας είπε: «Δεν θα μπω στη λογική να σχολιάσω τι μπορεί να έχει δηλώσει ο οποιοσδήποτε, θα πω όμως ότι η πραγματικότητα στη χώρα μας δεν είναι καλή [...] Διά του κυρίου Τσακαλώτου η κυβέρνηση παρουσιάζει μία πραγματικότητα, που όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει, αριθμούς οι οποίοι απέχουν από αυτό που ζουν οι Έλληνες πολίτες. Το αν η χώρα βρεθεί στην ανάγκη να υπογράψει επόμενο μνημόνιο, ή όχι, προφανώς θα οφείλεται στη συνολική πολιτική, που ασκεί σήμερα αυτή η κυβέρνηση. Το να σας απαντήσω εγώ, αυτή τη στιγμή, αν θα συμβεί, ή όχι, προφανώς έχει να κάνει με την ίδια την πραγματικότητα των αριθμών, όπως εξελίσσεται μετά τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς ο κ. Τσιάρας εκτίμησε πως «διαδικασίες, οι οποίες αναδεικνύουν από τη βάση τους προέδρους των κομμάτων, στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν τον πιο ουσιαστικό τρόπο με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν πλέον τα πολιτικά κόμματα με την ίδια την κοινωνία». Εξέφρασε δε την ελπίδα «όποιος θα είναι ο πρόεδρος του νέου φορέα να εξακολουθήσει να μένει στη γραμμή λογικής, που έχει μείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη τα τελευταία χρόνια».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ