Πολιτική

Έκτακτο - Συνελήφθη ο Κ. Μπαρμπαρούσης

Έκτακτο - Συνελήφθη ο Κ. Μπαρμπαρούσης
Συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας ο βουλευτής Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ύστερα από τα όσα είχε πει στη Βουλή.

Σε σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν.

Σε βάρος του έχουν σχηματιστεί δυο δικογραφίες με βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, η μια για την έκκλησή του σε πραξικόπημα και η άλλη για την ριψοκίνδυνη οδήγηση που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τόσο των αστυνομικών όσο και των υπόλοιπων οδηγών.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, ανέβηκε στο βήμα και κάλεσε τον στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα, συλλαμβάνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η αντίδραση των παρευρισκόμενων ήταν έντονη, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να κατεβαίνει από το βήμα και να φωνάζει, δείχνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη του βουλευτή στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.