Πολιτική

Παρέμβαση Μητσοτάκη στον Αρειο Πάγο για κυβερνητικό non paper που μιλά για «ανοιχτές υποθέσεις με την δικαιοσύνη»

photo : ΝΔ photo : ΝΔ
Παρέμβαση στον Αρειο Πάγο έκανε η ΝΔ για το non paper της κυβέρνησης που σύμφωνα με την Πειραιώς  προαναγγέλει ότι έχει υποθέσεις με την Δικαιοσύνη.

   Την πόρτα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πέρασε νωρίτερα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ. Ν. Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από νομικούς συμβούλους για ενημέρωση σχετικά με τις αναφορές της κυβέρνησης σε χθεσινό non paper.

Το κλιμάκιο της ΝΔ ρώτησε πως είναι δυνατόν σε ένα κυβερνητικό non paper να εμφανίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να  έχει υποθέσεις με την δικαιοσύνη ενώ ούτε υπάρχουν ούτε είναι σε γνώση του κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά ενημέρωσαν τον εισαγγελέα ότι υπάρχει «προαναγγελία» εκ μέρους της κυβέρνησης μίας υπόθεσης που δεν γνωρίζει κανείς και εμπλέκει τον πρόεδρο της ΝΔ με κάποια υποτιθέμενη δικαστική υπόθεση.

Το non paper του Μαξίμου που δόθηκε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας έγραφε μεταξύ άλλων ότι :

“Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί.

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη”.

Στελέχη της ΝΔ λένε σκωπτικά ότι ίσως να είναι το πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας την Κυριακή αφού κάτι άλλο δεν υπάρχει.

Για τα σενάρια εμπλοκής της ΝΔ σε «αποστασία» κυβερνητικών βουλευτών ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στους δημοσιογράφους ότι « είιναι ντελώς γραφικά τα σενάρια που εξυφαίνονται ότι η ΝΔ είναι πίσω από τα όσα συμβαίνουν στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία φυλλορροεί για λόγους που είναι κατανοητοί με όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα».

 Ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «το να βλέπει κανείς φαντάσματα διαπλοκής, είναι ιστορικά το τελευταίο καταφύγιο των κυβερνήσεων που καταρρέουν».

Για την συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Μάρτιν Σολτς εξήγησε ότι

«ήταν μια πολύ καλή κουβέντα. Εστιάστηκε πολύ περισσότερο στο μέλλον και πολύ λιγότερο στο παρελθόν. Παρουσιασα το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ για πως θα επανέλθει η οικονομία σε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει ευημερία στους Έλληνες και δυνατότητα σταθερης χρηματοδότησης στην οικονομία.
Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που έχει αξιόπιστο προγραμμα, με το οποιο μπορεί βα πείσει όχι μόνο τους εταίρους μας αλλά και την επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα έχει προοπτική και καποιος μπορεί να έρθει να επενδύσει σε αυτή».