Πολιτική

Επίσκεψη Σταινμάΐερ αύριο στην Αθήνα με φόντο τις γερμανικές αποζημιώσεις

photo: αρχείο Dikaiologitika News photo: αρχείο Dikaiologitika News
Ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί αύριο τη χώρα μας με αφορμή το ότι πλησιάζει η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις με βάση το πρόρισμα του 2016. 

Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να τονίσει στον Γερμανό ομόλογο του πως «Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι νομικώς ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες και δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής. Η θέση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη». 

Ο Σταινμάϊερ έρχεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς παλιότερα ερχόταν ως υπουργός Εξωτερικών. 

Η πρόκληση του κ. Παυλόπουλου έγινε με σκοπό να δηλώσει την πρόθεση της χώρας μας να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και φυσικά να διατηρήσει διαύλους επικοινωνίας με τη Γερμανία. 

Η συνάντηση αυτή κρίθηκε επίσης επιβεβλημένη καθώς πλησιάζει η στιγμή που η πορισματική έκθεση που εγκρίθηκε και δημοσιοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου 2016 σε συνεδρίαση της Βουλής αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο διπλωματικός και νομικός τρόπος των διεκδικήσεων.

Σημειώνεται πως ο Φρανκ Βαλτερ Σταινμάϊερ θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στην Καλαμάτα όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.