Πολιτική

Άνω κάτω η κυβέρνηση - Πόλεμος με τον Καμμένο - Πυρά και σε Στουρνάρα

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
Ανω κάτω είναι η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Πυρά και σε Στουρνάρα.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, άδειασε τον Πάνο Καμμένο σχετικά με το Plan b, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις στο Σκοπιανό πέρα από τη συμφωνία των Πρεσπών που έχει υπογραφεί.

Πριν από την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει ήδη η επίθεση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πάνου Καμμένου, με τον πόλεμο να είναι προ των πυλών.

Με δηλώσεις τους στην «Εφημερίδα των Συντακτών» οι Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεοδώρα Τζάκρη επιτέθηκαν σφοδρά στον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης από την Κ.Ε.,εξαπέλυσε σκηρή επίθεση εναντίον του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντάς τον ως πρόβλημα και καρικατούρα.

«Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μη συζητάμε αυτό το πρόβλημα σήμερα. Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία. Σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της. Ο Καμμένος θα απογοητευτεί. Θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Είναι καρικατούρα, όχι πολιτική αντίληψη. Να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να υπάρξει ολοκλήρωση του προγράμματός μας χωρίς παρεμπόδιση στον λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Αλλά και ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος έριξε τα βέλη του.

«Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε, με την πολιτική των ΑΝΕΛ μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με τον Σπύρο Δανέλλη και με τον Κώστα Κατσίκη. Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πυρά και στον Στουρνάρα

Ο πρωθυπουργός μέσω της ομιλίς του επιτέθηκε σε θεσμικούς παράγοντες, φωτογραφίζοντας τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις τους (ιδιωτικοποιήσεις, αγορές,συντάξεις) ενώ συνεχώς «ασκόπως πολιτικολογούν» ξεφεύγοντας από τον θεσμικό τους ρόλο.
"Να μιλάμε λιγότερο και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Και να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε κι όχι όταν δεν πρέπει" τόνισε με νόημα.

Όσον αφορά τις Περιφέρειες, τόνισε πως «μέσα στον Νοέμβρη θα καταλήξουμε μετά από σχετική συνεδρίαση και της ΚΕ στους υποψηφίους που θα στηρίξουμε» ενώ για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως οι δύο πόλοι είναι η Ελλάδα ως «ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» ή η «Ελλάδα των off shore».