Πολιτική

«Θερμό» το υπουργικό συμβούλιο – Τσίπρας σε Καμμένο: Μην με ρίξεις

Photo:Eurokinissi Photo:Eurokinissi
Ιδιαίτερα θερμό ήταν το υπουργικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην Βουλή με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις με τους τόνους να ανεβαίνουν μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες απευθυνόμενος σαφέστατα στον υπουργό Άμυνας ζήτησε να δεσμευθεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ταυτιζόμενος με τις προσπάθειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς ενώ παράλληλα να βάλει «πλάτη» για να ολοκληρωθεί η κυβερνητική θητεία και μην να στηρίξει πιθανή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «Κατανοώ ότι το θέμα της ΠΓΔΜ δημιουργεί διαφορές δεν μπορεί όμως στο όνομα αυτής της διαφοράς να προαναγγέλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης. Επίσης δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση, ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν θα ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός με αυτή την τοποθέτηση ήθελε να φέρει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους βουλευτές του προ των ευθυνών τους αλλά και να επικοινωνήσει προς τους υπουργούς του ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πορεία της για την «ανόρθωση της οικονομίας και την στήριξη της κοινωνίας». Παράλληλα ήθελε να διώξει τα σύννεφα που δημιούργησαν οι δηλώσεις Καμμένου για το Plan B και να κατεβάσει τους τόνους μετά την «αναταραχή» της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της κουβέντας τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ο οποίος τόνισε πως παρόλο που δεν βάζει «νερό στο κρασί» του στο ονοματολικό, εντούτοις δεν θα συμπλεύσει με την ΝΔ για την ανατροπή της κυβέρνησης. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κουντουρά με τον Τέρενς Κουίκ.