Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης την Πέμπτη - Άμεσα ψήφιση και της Συμφωνίας των Πρεσπών

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Πέμπτη βράδυ ψήφος εμπιστοσύνης: Μετά την αποχώριση του Πάνου Καμμένου από τη συγκυβέρνηση δρομολογούνται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις από την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση, αναβλήθηκαν όλες οι αυριανές προγραμματισμένες συνεδρίασεις στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του κοινοβουλίου αύριο μεταξύ άλλων αύριο θα συνεδρίαζε επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων υπό τον Πάνο Καμμένο για την τροπολογία με τα αντισταθμιστικά οφέλη των F 16. Υπό τα νέα δεδομένα της αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, αύριο αναμένεται να ακυρωθεί όλο το κοινοβουλευτικό έργο προκειμένου η Βουλη να «προετοιμαστεί» για την τριήμερη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο Αλέξης Τσιπρας. Η κοινοβουλευτική διαδικασία για την τριήμερη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει πλειοψηφία 151 βουλευτών, θα ακολουθήσει ανασχηματισμός την Παρασκευή ενω το Σάββατο θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του Μαξίμου είναι μαζί με την ψήφο εμπιστοσύνης να έρθει γρήγορα στη Βουλή και η ψήφιση για την Συμφωνία των Πρεσπών. Σημειώνεται πως είναι ορατό το ενδεχόμενο ακόμη και για την μεθεπόμενη εβδομάδα.