Πολιτική

Ώρα ΛΑΟΣ για τη ΝΔ στο μεταναστευτικό

Ώρα ΛΑΟΣ για τη ΝΔ στο μεταναστευτικό
«Χαλαρώσαμε στη μεταναστευτική πολιτική» λέει ο Αδ. Γεωργιάδης, «δικαιωνόμαστε» υποστηρίζει ο Μ. Βορίδης, «αλλοδαποί κάνουν τα περισσότερα εγκλήματα» φωνάζει ο Θ. Πλεύρης.

Ενώ το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης το πήρε ο Αυστριακός Επίτροπος Μάγκνους Μπρούνερ, υπέρμαχος της σκληρής γραμμής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης εμφανίζεται καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα μαζικών επιστροφών προσφύγων από τη Γερμανία.

Τον τόνο, όμως, δίνουν τα προερχόμενα από τον ΛΑΟΣ στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ που βρίσκουν την ευκαιρία να προωθήσουν την ατζέντα Σαμαρά για αποτροπή με κάθε τρόπο των "λαθρομεταναστών".

Είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης (Action 24):

«Υπάρχει η αντίληψη στους ψηφοφόρους μας ότι στη δεύτερη θητεία μας υπάρχει μια κυβερνητική χαλαρότητα στη μεταναστευτική πολιτική, από την πρώτη. Στην πρώτη θητεία ήμασταν αναμφίβολα αυστηροί. Στη συνέχεια, ο διεθνής Τύπος και ΜΚΟ άσκησαν μεγάλη πίεση. Ξεκίνησαν μαζική κατηγορία ότι είμαστε δολοφόνοι, ότι βουλιάζουμε βάρκες Χρησιμοποίησαν το ναυάγιο στην Πύλο ως μέσο πίεσης, κατά την Ελλάδας. Αυτό έβαλε την Ελλάδα σε σκληρό motinoring».

Και πρόσθεσε: «Ζούμε πλέον σε παράλογες καταστάσεις. Δεν πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να κλείνει τα σύνορά της και παράλληλα να χρηματοδοτεί ΜΚΟ για τη μετανάστευση στη Μεσόγειο. (...) Αν ξεφύγει το μεταναστευτικό, η ακροδεξιά εκρήγνυται και αυτό το είδαμε πρόσφατα στη Γερμανία. Άρα πρέπει να είμαστε σοβαροί και αυστηροί»

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης (Action 24) υποστηρίζει ότι «η ελληνική μεταναστευτική πολιτική δικαιώνεται», η «αυστηρή περιοριστική πολιτική στα σύνορά μας», όπως και η ελληνική επιμονή σε διεθνή fora «να αναδείξουμε τη διάσταση της αναγκαίας αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων, δικαιώνει πλήρως τον πρωθυπουργό.

Θεωρεί, μάλιστα, ότι αποδομούνται όλες οι επικρίσεις σε βάρος της χώρας μας για pushbacks.

«Αναδεικνύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μάλλον σε χώρες που μας κουνούσαν το δάκτυλο, ότι προφανώς η διαχείριση του μεταναστευτικού όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν η προσήκουσα. Οι χώρες αυτές οφείλουν να αρχίσουν τώρα να καταλαβαίνουν όλα αυτά που η Ελλάδα, αλλά και ο ευρωπαϊκός Νότος, έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια".

Περισσότερο απελευθερωμένος αφού δεν είναι υπουργός ο βουλευτής Α Αθήνας της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ξεσπαθώνει (Real fm):

«Οι θέσεις μου είναι ακόμη σκληρότερες από την κυβερνητική πολιτική», «οι περισσότερες κακουργηματικές πράξεις γίνονται από αλλοδαπούς.

Ο πρώην υπουργός κατέληξε με μια πρόταση: «Όποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα δεν θα μπορεί να κάνει αίτηση ασύλου. Η Γερμανία τόσα χρόνια ευθύνεται για τις ροές, γιατί έδινε ένα σκασμό επιδόματα και την πληρώναμε και εμείς. Τώρα επειδή φράκαρε και ανεβαίνει το AFD κατάλαβε ότι η πολιτική στο μεταναστευτικό πρέπει να είναι σκληρή».

Και η αυτοαποκάλυψή του: «Εγώ δεν έχω κρύψει ότι είμαι δεξιός πολιτικός. (...) Εάν θέλουμε στο Λαϊκό Κόμμα ο κόσμος του να μη πάει δεξιότερα από αυτό, στην ακροδεξιά, προφανώς πρέπει να δώσουμε λύση στα προβλήματα που οδηγούν αυτόν τον κόσμο εκεί. Μιλάμε για τη μετανάστευση και την ασφάλεια γιατί για αυτούς του λόγους μεταφέρθηκε κόσμος στην Γερμανία προς την ακροδεξιά».