Πολιτική

Με το «βλέμμα» στην Συμφωνία των Πρεσπών - Στόχος η αποδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα στην ψηφοφορία για την «ανανέωση» της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ωστόσο, κανείς δεν εφησυχάζει καθώς τις επόμενες μέρες έρχεται στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών και η «μάχη» στην Ολομέλεια θα είναι πιο σκληρή με τους τόνους να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν να τονίζουν πως η κοινοβουλευτική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη δίνει συνεχόμενους πόντους στον πρώτο γι' αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός κάλεσε για ακόμα μία φορά τον πρόεδρο της ΝΔ σε debate.

Στόχος το ΚΙΝΑΛ

Δεν πέρασε απαρατήρητη η σφοδρή επίθεση στο ΚΙΝΑΛ και συγκεκριμένα στην πρόεδρο του, Φώφη Γεννηματά. Δημιουργείται κενό όπως υποστηρίζεται στο χώρο της κεντροαριστεράς και η κυβέρνηση θέλει να πάρει το δικό της μερίδιο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «πέταξε το γάντι» στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζοντάς της ότι μαζί της πέρασαν τα προηγούμενα 4 χρόνια όλα τα προοδευτικά νομοσχέδια που ήρθαν στην Βουλή. Συνεχίζοντας τις βολές προς την Φώφη Γεννηματά τόνισε πως για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών η ομιλία της δεν είχε διαφορές με αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σε θολά νερά το Ποτάμι

Παραμένει άγνωστη η στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι για την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος οπότε αναμένονται εξελίξεις. Όπως τόνισε πριν από λίγο ο κ. Μαυρωτάς οι επιλογές του κόμματος είναι δύο. Είτε θα υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών είτε θα απέχει από την ψηφοφορία.

Σε εγρήγορση το Μαξίμου

Στο Μαξίμου δεν εφησυχάζουν καθώς η στάση του Ποταμιού δεν είναι ξεκάθαρη και ως εκ τούτου πιθανό είναι το ενδεχόμενο ατυχήματος. Παράλληλα, προσπαθούν να εντοπίσουν πρόσωπα που μέσα από το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσαν να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ενώ η κ. Γεννηματά σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία για τις Πρέσπες, γεγονός που αφήνει το ενδεχόμενο διαφοροποιήσεων από κάποιους βουλευτές.