Πολιτική

Αντιπαράθεση Παπακώστα - Γεωργιάδη για το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Κατερίνας Παπακώστα σημειώθηκε στην Βουλή με αφορμή την αναθεώρηση του άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.

Αρχικά, από το βήμα της Βουλής, η Κατερίνα Παπακώστα υποστήριξε πως τάσσεται υπέρ της κατάργησης του επίμαχου άρθρου χαρακτηρίζοντας το ως «κατάπτυστο». Στην συνέχεια ο Α. Γεωργιάδης εστίαση στην «μεταστροφή» της κ. Παπακώστα λέγοντας πως το 2000 που θεσπίστηκε η κ. Παπακώστα το είχε ψηφίσει ως βουλευτής της ΝΔ και τώρα θα έπρεπε να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Απαντώντας η κ. Παπακώστα υποστήριξε πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών «εργαλειοποιήθηκε» προκειμένου να καλύπτονται από αυτόν ορισμένοι υπουργοί. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι νομοθετικές διατάξεις κρίνονται στην πράξη κι όχι όταν ψηφίζονται. «Αυτό για να μάθουν κάποιοι κοινοβουλευτική ηθική» πρόσθεσε η ίδια με νόημα. Αν και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζητούσε επίμονα τον λόγο για να απαντήσει ο προεδρεύον δεν του έδωσε τον λόγο υποστηρίζοντας πως δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό.