Πολιτική

Ανασχηματισμός: Αυτοί οι υπουργοί βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Αυτοί οι υπουργοί βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης
Χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές η σύνθεση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό που μόλις ανακοινώθηκε: Ποιοι υπουργοί βλέπουν σήμερα την πόρτα της εξόδου

Τέσσερις μέχρι πρότινος υπουργοί βρίσκονται πλέον εκτός κυβερνητικού σχήματος - έπειτα από τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο Παύλος Μαρινάκης. 

Οι υπουργοί που βρέθηκαν στη «μαύρη» λίστα Μητσοτάκη

Όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα, με το νέο κυβερνητικό σχήμα να χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια. Και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

«Οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 για δεύτερη φορά με εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027» συμπληρώνουν.

Πρόκειται για τους:

  • Κώστας Σκρέκας - από το υπουργείο Ανάπτυξης
  • Δόμνα Μιχαηλίδου - από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Δημήτρης Καιρίδης - από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
  • Λευτέρης Αυγενάκης - από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνει πως η Νίκη Κεραμέως μετακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Εργασίας.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο στις 10:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Δείτε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης εδώ.