Πολιτική

Βενιζέλος στην κύκνεια ομιλία του στη Βουλή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί τη σημασία της ενότητας»

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Την τελευταία ομιλία του στην Βουλή έκανε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεδομένου ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές μετά το «διαζύγιο» του με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με εμφανή συγκίνηση για να τοποθετηθεί επι του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους ποινικούς κώδικες. «Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δημοκρατία γιατί με τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα” είπε ο ίδιος τονίζοντας πως λυπάται διότι η σημερινή τοποθέτηση του γίνεται σε μια “κολοβή” ημέρα επειδή έχει αποχωρήσει η αντιπολίτευση. Απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους ευχήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί την σημασία της εθνικής ενότητας.

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος, η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, η υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης είναι οι ευθύνες της επόμενης βουλής. Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλα συστήματα, όπως το τραπεζικό, το ασφαλιστικό» συμπλήρωσε. Λίγο πριν αποχωρήσει απο το Μέγαρο της Βουλής πέρασε απο την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για να “αποχαιρετήσει” και τους δημοσιογράφους χωρίς όμως να κάνει περαιτέρω δηλώσεις.